След оспорвана надпревара със знания за опазването на природата Зелената

...
След оспорвана надпревара със знания за опазването на природата Зелената
Коментари Харесай

Идеи за защита на дивата природа дадоха гимназисти в „Зелената олимпиада“

След оспорвана конкуренция със познания за опазването на природата „ Зелената олимпиада “ излъчи спечелилите в тазгодишното десето издание на състезанието. Те са в три възрастови групи – начален, прогимназиален и гимназиален стадий.

Инициативата мина под патронажа на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и се организира напълно онлайн. Това даде опция на деца от цялата страна да се включат - от огромните градове до най-малките обитаеми места.

В уеб страницата участниците от 1 до 12 клас ревизираха своите познания за природата посредством особено готови проби от 10 въпроса. Последният от тях беше отворен и участниците трябваше да напишат малко есе.

Тази година победител измежду най-малките е Весела Несторова, ученичка в трети клас в 35-о СЕУ " Добри Войников " в София. В прогимназиален стадий премията получава шестокласничката Божена Георгиева от IV ОУ " Иван Вазов ", гр. Монтана. Сред гимназистите е отличен Ивайло Мъндев от Сливен, който е възпитаник в десети клас на ППМГ " Добри Чинтулов ". Всеки от тях ще получи премия таблет и грамота от министъра на околната среда и водите за чудесно показване.

Най-активни бяха най-големите възпитаници, към които въпросът беше " Как да защитим дивата природа от човешката безнаказаност ". Гимназистите демонстрираха отлична осведоменост и зряла позиция, а във всички отговори участва концепцията за значимостта на екологичното образование.

Учениците от прогимназиален стадий писаха по тематиката " Как да понижим използването на пластмасови произведения ", а най-малките отговаряха на въпроса " Защо е значимо разделното събиране на боклуци ".

Имената на спечелилите и техните есета са оповестени на уеб страницата на " Зелената олимпиада ", както и във Facebook страницата на самодейността. Можете да ги видите и страницата на Министерството на околната среда и водите.

Инициативата на Академика БГ " Зелена олимпиада " се утвърди като най-масовата онлайн просветителна самодейност, която подтиква децата и младежите да затвърждават знанията си за природата и нейното запазване и способства за образуването на екологична просвета. Инициативата се поддържа от Министерството на околната среда и водите от 2012 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР