След основния ремонт на хотел България, който е една от

...
След основния ремонт на хотел България, който е една от
Коментари Харесай

Новият собственик на емблемата на Бургас - хотел "България", иска да строи подземен паркинг

След главния ремонт на хотел " България ", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас , неговият нов притежател показа пред общинската администрация капиталово желание за създаване на под земята паркинг и благоустрояване на околното пространство със лични средства. По този метод могат да бъдат задоволени настоящи публични потребности без вложение на обществен финансов запас.

Към момента, в следствие от капиталовата самодейност на притежателя, е осъществена цялостна реорганизация на хотела. Той е с повърхност от близо 18 000 кв.м. Легловата му база и обслужващи обекти генерират сериозен пешеходен и авто пътникопоток. Предвид централното местоположението на постройката и обстоятелството, че от север и запад са ситуирани съществени пешеходни улици, а от изток други парцели, транспортното обслужване към хотелската част е мощно затруднено. Това е установено и регистрирано още преди десетилетие с правенето на цялостната идея за реорганизация на пешеходните зони на гр. Бургас.

Към момента е направен абстрактен план за под земята паркинг, който потвърждава параметрите на бъдещата самодейност. С капиталовото желание  е прегледано и околното пространство, за което е направено предложение да се облагороди, като архитектурно се обвърже с характерностите на основните пешеходни улици " Александровска " и " Богориди ". За парцела, очакван за озеленяване, където понастоящем е ситуирана градинката сред хотела и Часовника, се предлага внасяне на спомагателна едроразмерна растителност, а настилките да бъдат сменени, с цел да са в унисон с общата визия на прилежащите пешеходни зони.

Според идейното решение вероятният паркинг за 100 автомобила е разположен подземно в пространството източно и северно от постройката на хотел " България ", като транспортният достъп до него се резервира от ул. " Митрополит Симеон ". Чрез рампа, оптимално отдалечена от пешеходната зона, може да бъде осъществена връзката към паркинга.

След осъществени подробни хидрогеоложки изследвания в територията е установено, че е допустимо създаване на такова оборудване единствено на едно подземно равнище и това е регистрирано в капиталовото желание. 

Реализирането на оферти план може да започва след одобрение на обстоен организационен проект от локалния парламент, въз основа на който да бъде учредено право на градеж на вложителя за създаване на под земята паркинг, благоустрояване и озеленяване на терена наоколо, като част от общата идея за реорганизация на пешеходните зони на града.

На идното публично разискване за показване на плана  заинтересованите страни - жители и посетители на града, могат да научат повече за самодейността, както и да изразят своето мнение и възгледи за развиване на обсъжданата територия. Предвид епидемиологичната конюнктура, то ще се организира онлайн в интернет. За присъединяване можете да се запишете след поръчка на следния мейл: . За запитвания по телефона - 0884 195 455, Таня Урумова.

Самото разискване ще се организира този петък от 11:00 ч. Ако искащите да вземат участие са доста, ще бъде направена втора сесия от 12:00 ч. Организаторът има ангажимент да разпрати линкове към платформата, където ще се организира онлайн разискването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР