След още едни парламентарни избори ще се появи възможност за

...
След още едни парламентарни избори ще се появи възможност за
Коментари Харесай

Дянков: Нужна е нова широка коалиция, предстои ръст на данъците

След още едни парламентарни избори ще се появи опция за първи път от години да има необятна коалиция и в нея може да влезе и ГЕРБ. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ някогашният финансов министър от кабинета „ Борисов 1 “ Симеон Дянков.

Според него възможностите за държавно управление в границите на настоящия парламент са „ нулеви “. „ Лошо е, тъй като се харчат пари за избори, само че е хубаво, тъй като се вадят поучения. За гласоподавателите е да не дават бъдещето на България на хора, които нито имат обучение, нито имат политически опит. За партиите – че да се вършат авансово разграничителни линии не е добре “, уточни Дянков.

Той уточни, че ГЕРБ могат да оказват помощ с специалисти в районната политика, тъй като „ служебното държавно управление не се оправя с тези неща “ и огромните инфраструктурни планове отсъстват в препоръчаната актуализация на бюджета, само че самите те се нуждаят от нови лица в сфера като финансите. Според Симеон Дянков точно развиването на районите, дружно с стопанската система и правосъдната промяна може да бъде част от стълбовете, върху които да се гради една коалиция.

Подобрен, само че не и задоволително добър е и Планът за възобновяване и резистентност и една от аргументите за това е неналичието на ясна политическа поддръжка зад него, счита някогашният министър.

„ Говорил съм неофициално с другари и някогашни сътрудници от разнообразни политически партии – ГЕРБ и „ Да, България “. Това ги приканвам – време е за необятна коалиция! “, акцентира Дянков.

По думите му една от аргументите да има такава коалиция е че с актуализацията на пенсиите разноските следващата година ще скочат с милиарди. „ Никой не желае да подвига налозите (…) ще се наложи нарастване или на обществените осигуровки, или на налозите “, изясни Дянков. По думите му за пенсионерите би трябвало да има грижа, само че без популизъм и обществената политика е измежду слабостите на служебното държавно управление.

Той призна, че като финансов министър е позволил неточности – прекомерно бързите промени в данъчната политика, прехвърлянето на милионите от частните фондове към солидарния фонд и мненията за „ синодалните старчета “ в Българска академия на науките по време на митингите на академията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР