След организарана акция от Планинската спасителна служба е бил спасен

...
След организарана акция от Планинската спасителна служба е бил спасен
Коментари Харесай

Спасиха 70-годишен турист паднал в улей в Пирин

След организарана акция от Планинската избавителна работа е бил избавен 70-годишен екскурзиант, паднал в един от улеите под връх Синаница в Пирин, заяви Нова тв. Групата, с която той се е движил е подала сигнал, на който ПСС се е отзовала. Спасителите са достигнали до падналия в улея екскурзиант в 23 часа нощес.

 

След като бил прегледан екскурзиантът, са били открити доста контузии с открити фрактури на мъжа, който е бил в тежко положение. След това е била извършена тежка акция по превозването му от планината. Планинските спасители са свалили ранения, посредством алпийски начини. Спешната помощ в Кресна е поела мъжът в 8:30 часа.

Спасителният екип се е състоял от 10 планински спасителя и двама доброволци. Акцията по спасяването е траяла 15 часа, поради комплицирания терен и потребността от спомагателна поддръжка. ПСС Благоевград са реагирали неотложно след подаването на сигнала и са се присъединили в акцията със седем души.

ПСС Отряд Сандански припомня да не се подценяват планинските терени, както и метеорологичните условия в планината, защото това крие съществени опасности. Спасителите приканват всеки екскурзиант, решил да прекара време в планината, да бъде застрахован.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР