След оплакването на група влиятелни предприемачи на президента Румен Радев

...
След оплакването на група влиятелни предприемачи на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Радев изхвърли скандалния Копринков

След недоволството на група авторитетни бизнесмени на президента Румен Радев от безкрайната безочливост на секретаря му по вътрешна политика Николай Копринков, столът му дефинитивно се е раздрусал.

 

Така и не излиза наяве какво тъкмо е изискал от тях екскметът на с. Труд – дали ги е рекетирал или пък ги е конкурирал в тъкмо избран бизнес. Запознати загатват загадъчно, че не е изключено напрежението да е подбудено от имотни покупко-продажби.

 

В последна сметка, с цел да не избухне обществен скандал, президентът е предпочел внимателно да го отпрати към родния му край. Засега името и фотографията на Копринков не престават да стоят на формалната страница на Президентството, само че съгласно осведомени той към този момент е безгласна писмен знак на „ Дондуков “ 2. Поне от 2 месеца Копринков не се е вясвал на предходното си работно място, а осведомени разкриват, че е дефинитивно разжалван.

В родното си село Николай Копринков няма да стои със скръстени ръце. Семейството му има хотел, естествено украсен в родолюбив възрожденски жанр. Официално за него се грижи сестрата на съветника Мария Грънчарова. Комплексът е наименуван „ Дияна “, на името госпожа Копринкова – майката на двамата.

Още при първия мандат на Радев медиите обстойно писаха репортажи за това място, като не пропускаха да подчертаят, че тук се отбивал да хапне Румен Радев, по времето когато се подвизавал като началник на близката авиобаза.

 

Бъдещият му. секретар тогава бил единствено селски кмет, само че постоянно настанявал летеца в уютно сепаре и присядал при него да бистрят политиката. Така се родила дружбата им, прераснала по-късно в професионално съдействие.

 

Сега разжалваният президентски секретар се готвел да вдигне и втори туристически комплекс, още повече че селото е покрай Пловдив и потокът от посетители е обезпечен. Дали и този хотел ще е в стила на тогавашните български къщи, следва да забележим.

Според осведомени не е изключено да бъде и с различен образ, още повече че сестрата на Копринков доста харесвала Дубай. Не са поискали и не са създали някой „ Бурж Халифа “ в село Труд, споделят те, наблягайки, че фамилията има задоволително пари, с цел да си го разреши.

 

Сестрата на Копринков преди време също беше в епицентъра на скандал, обвързван с парцели. Оказа се, че тя хитро продала скъпо и прескъпо някаква пустееща земя в село Труд и си купила на ниска цена апартамент от 105 квадрата и гараж, за по 500 евро на квадрат, освен това в прословутата постройка „ Диамант “ на „ Артекс “ в скъпия столичен регион „ Изгрев “. Там, както е известно, живеят все по-първи хора, там е апартаментът с асансьор на Цветан Цветанов, жилището на Цецка Цачева и други сходни персони.

 

Мария Грънчарова е купила и прекрасен имот в софийското село Герман, което в последно време е с реномето на желан регион за богаташки резиденции.

Застрояването на това притежание на Копринковата сестра е поето от предприемача Пламен Манолов, в миналото финансов консултант на боса на ВИС Георги Илиев, по-късно началник в спортното министерство по времето Красен Кралев, а след това член на директорския ръб в държавно сдружение „ ВиК холдинг “. С сходни другари да не ги мислим нито Копринков, нито сестра му Мария Грънчарова.

 

Пръв Бойко Борисов загатна обществено, че има нещо гнило към секретаря по вътрешна политика, като употребява многозначителната фраза „ пътя на копринката “. На всички стана ясно, че Борисов загатва за контрабандни канали, които господинът владее и ръководи. Дори от уважавани НПО-та обявиха, че Копринков кадрува на „ доста от основните места за внасяне на контрабандни артикули “, по които текат големи пари.

 

Да напомним, че и някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев загатна, че Копринков се пробва „ да прави някакви неща “ зад тила му. Генералът съобщи: „ Може би за тези седем месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той евентуално се е опитвал зад тила ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях ”.

 

Като доверено лице на президента, най-малко по това време, Стефан Янев се опита да омаловажи „ упражненията “ на Копринков, сподели, че били „ дребни неща “. Така или другояче, може да са дребни, може да са едри, само че на всички стана ясно, че на Янев му е прекипяло и по тази причина заприказва обществено за интригите на съветника

 

Преди да стане президентски секретар, Николай Копринков е прочут единствено в село Труд, а също и на Българска социалистическа партия кръгове в Пловдив. Лансиран е в партията от предприемач Георги Гергов, който е с съветски паспорт и е почетен съветски консул в Пловдив. Той издига Копринков като деятел на Българска социалистическа партия в пловдивската Община Марица. Преди да бъде стартиран за кмет на село Труд, Копринков, който е физкултурник по обучение, е отговорник за Пловдив на Агенцията за младежта и спорта, отпред на която тогава стои Весела Лечева. Както е известно, тя също е първа другарка и на Георги Гергов, и на Румен Радев.

 

Като президентски консултант Копринков първоначално работи в тандем с друга пловдивска креатура – Пламен Узунов, който след поредност кавги от секретар по правни въпроси и антикорупция сигурност и защита към този момент е намален в консултант, и то единствено по правни въпроси, все отново на цяла България стана ясно, че антикорупцията не е мощната му страна.

 

През първия президентски мандат на Радев се носят митове за двамата кадровици Пламен Узунов и Николай Копринков, които назначават свои хора на влиятелни и високоплатени служби. Бяха извадени и доста доказателства за тяхното присъединяване в пловдивската масонската ложа „ Слънце Ориент “, чийто наставник е някогашният зоотехник и правилен другар на Кремъл Георги Гергов.

 

За всичко това Румен Радев обаче остана кьорав и ням. Дори когато от двамата пловдивчани подвигна ръце и неговият основен секретар Димитър Стоянов, до който достигнали сигнали, че двамата назначават и уволняват в изпълнителната власт. Запознати припомнят, че другояче правилният на президента Димитър Стоянов тогава заплашил да напусне, само че без резултат.

 

Факт е, че за аферите на Копринков се заприказва през 2021 година, само че президентът Румен Радев си мълчи по въпроса и не е споделил неприятна дума за секретаря си. И в този момент, както ни твърдят осведомени, е предпочел тихомълком да го изчегърта, а с цел да се стигне дотук, очевидно става дума за доста огромна издънка.

 

А дали на нея ще реагира и прокуратурата, следва да забележим, тъй като тематиката е в развиване. Така или другояче, съгласно осведомени, той се отдръпва с няколко милиона лв.. Една от първите му задания сега била да си търси къща в Гърция, настояват още те.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Румен Радев Николай Копринков Мария Грънчарова Пламен Манолов ВИС Георги Илиев Красен Кралев бойко борисов НПО-та Весела Лечева Пламен Узунов Димитър Стоянов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР