След онова непоправимо, което се случи часове по-късно, случва се

...
След онова непоправимо, което се случи часове по-късно, случва се
Коментари Харесай

Поетът Кирил Кадийски за войната пред Фрог: Не стига вече

След това непоправимо, което се случи часове по-късно, случва се и господ знае докога ще се случва, чудовищно и като че ли немислимо за времето и мястото, в което живеем, след неуместното в своята уточненост действие – една страна да нападне друга прилежаща страна, обитаема освен с приятелски народ, само че и с твоя личен частично, а в разваленото ти схващане – напълно с твоя, след този, дублирам, невиждан нео-нероновизъм, един другар стихотворец ми писа, също упреквайки ме: „ А ти, Умникът, проповядваше, че нападането на Украйна е единствено втълпяване на боязън!”

Почувствах се безпомощен в моята в действителност доверчивост. Отговорих му: Уви, по този начин ми се щеше да е. Така щеше да е, в случай че Западът не беше развързал ръцете на Путин. А Джо Байдън даже го подбутна напред в гърба: „ Америка няма да води война с Русия!” Америка може да има всевъзможни ползи, само че няма право да се изплюва по този начин в очакванията на украинците, че ще бъдат предпазени! Щели да поставят отпред на НАТО жена! Че за какво? Столтенберг я прави добре тая работа. След като подрънка с меч по щита на Марс, в този момент като паднал от Марс приканва Путин да седнели на масата на договарянията. Добра нерешителност, само че би трябвало да е и още по-предпазлив – като сяда самият той, да гледа на стола на Столтенберг да не се е намърдал към този момент самият Путин. Той е кадърен на такива мюзиферлъци.

Измамен е тоя свят. Нас ли ни мамят, ние сами ли се мамим?! Навремето сътрудника Борислав Джамджиев (и той стихотворец, лека му пръст) в добре написан етюд за появяването на Путин на политическата сцена написа: „ И да не забравяме, че Путин произлиза от думата „ път”, а не както си мислят множеството българи. Ако е по този начин – видя се до каква степен докара тоя път Русия, а скоро може би ще набута и света. Ако не е по този начин – и българите да познаят нещо.

Ако си внимавал в часа по история – продължих с нравоученията си към моя другар (между другото отличен готвач) – щеше да видиш, че нещата се повтарят – същият този Запад развързва в миналото и ръцете на Хитлер (с разните договаряния и съглашения, Чембърлейновци и пр.) – Судетите, Австрия (може да е било и в противоположен ред), Данциг, Полша и най-после Съюз на съветските социалистически републики.

Сега – Крим, Донецк, Украйна, Молдова и след това... Европейски Съюз – новия Съюз на съветските социалистически републики – Европейкия съюз (поне в оная част от някогашната Източна Европа.) Америка и Англия ще оказват помощ (само логистично - разумно е!) на нападнатия Европейски Съюз, само че той няма капацитета на някогашния Съюз на съветските социалистически републики (и като човешка маса, и като естествени ресурси) и надали ще се стигне до здрависване сред НАТО и Съединени американски щати на някой мост на Москва река (Новата Елба). И няма да има Нижно-Новгородски (нов Нюрнбергски) развой. И Путин няма да схруска в килията ампулата с цианкалий. Остава догатката (с пожелателен характер) новият Цезар да извика пред мавзолея на Ленин, преди да се свлече в ботушите на гвардейския часовой: – И ти ли, Шойгу, брате мой?! И Червеният площад да си заслужи името.

Не ми се и мисли, въпреки че мога да мисля! А ти не можеш да мислиш и отново размишляваш. Гледай си поезията. Там си по-добър (от мене най-малко!).

Освен като добър готвач, ще би трябвало да се изпедепцаш и като добър фурнаджия (не загатвам за фурнаджийска лопата!) – да изпечеш питата за руснаците, няма да ги посрещаме с твоя джуркан фасул, я! Печено момче си, ще се оправиш. Пък аз отново ще го отнеса. Когато (преди половин век!) ме изключваха от комсомола, ме третираха като проводник на западни въздействия, в този момент муу споделят евроатлантик, през днешния ден някои малоумници ме вземат за про-руски надъхан, дойдат ли още веднъж руснаците, нека не си измежду тия, които ще извикат ликуващо: Сам се NАТОпи! Натовец подобен!!!

Какво да върша, като съм бил постоянно подобен един смOTAN.

Кирил Кадийски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР