След окончателното преброяване на бюлетините в село Галиче стана ясно,

...
След окончателното преброяване на бюлетините в село Галиче стана ясно,
Коментари Харесай

Балотаж в Галиче: ГЕРБ срещу съпругата на Ценко Чоков

След окончателното броене на бюлетините в село Галиче стана ясно, че на балотаж за кмет на кметство тази неделя ще се срещнат брачната половинка на Чоков - Цветелина Нелова, и претендентът на ГЕРБ - досегашният кмет - Страхил Стоянов. На втори тур те отиват с близки резултати.
За Страхил Стоянов са дали своят вот 408 души, с които той печели 41,25%, а за Цветелина Нелова - 379 души или тя има 38,32% от гласовете.
Досегашният кмет от ГЕРБ зае поста след изключителни избори през 2018г., когато Ценко Чоков стана обвиняем по дело за рекет, побой и палежи. Преди това той ръководи селото 5 мандата по ред.
 
В момента Чоков е с присъда на първа инстанция по делото. Той е с мярка парична гаранция от 200 000 лева Това обаче не му попречи да взе участие в кметската конкуренция за по-голямата община във врачанско - Бяла Слатина.
След оповестените изцяло преброени резултати от област Враца, стана ясно, че Чоков губи изрично изборите в общината още веднъж от ГЕРБ. Иво Цветков печели кметското място на първи тур с 63.85%.
Пред BTV Чоков съобщи, че загубата за него е непредвидена. Той влезнал в предизборната борба, с цел да почисти и своето име и името на фамилията си. Той - като претендент за кмет на Община Бяла Слатина, а жена му – като кмет на село Галиче.
" Не знам за какво три години и половина бях арестуван. Това по никакъв начин не е малко за мен, за децата ми, за фамилията, за обществото, за моите гласоподаватели, фенове и обожатели ", сподели Чоков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР