След окончателното одобрение от Европейската комисия Министерството на енергетиката започва

...
След окончателното одобрение от Европейската комисия Министерството на енергетиката започва
Коментари Харесай

Как да получите пари за соларен панел

След окончателното утвърждение от Европейската комисия Министерството на енергетиката стартира набирането на планове за кандидатстване по процедурата за създаване на фотоволтаични системи от страна на българските семейства.

Изпълнението на процедурата „ Национална скица за подкрепяне на семействата в региона на силата от възобновими източници “ в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност има за цел да усили потреблението на възобновима сила в крайното ползване на семействата.

По нея се дава безплатно финансиране за доставка и монтаж на слънчеви съоръжения за битово горещо водоснабдяване, както и на фотоволтаични системи с мощ до 10 kWp, които могат да включват и системи за предпазване на създадената електрическа сила.

За да получи финансиране даден план, той би трябвало да се отнася за жилище, където е непрекъснатият адрес на претендента. В него е належащо да се употребява неефикасен източник на топлинна сила (печка, казан, камина и др.) на твърдо гориво (дърва, въглища и др.).

Кои семейства могат да аплайват за безвъзмездните пари за фотоволтаици

Общият размер на инвестицията е 240 млн. лева – 140 млн. лева за сметка на Механизма за възобновяване и резистентност и 100 млн. лева национално и частно съфинансиране. На първия стадий от реализацията ще бъдат разпределени 80 млн. лева
 istock istock
Доставката и монтажът на слънчеви съоръжения за битово горещо водоснабдяване могат да бъдат финансирани по тази процедура напълно, само че с не повече от 1960.83 лева Фотоволтаичните системи с мощ до 10 kWp се финансират до 70%, само че не повече от 15 хиляди лева Кандидатите могат да подават своите документи до 10 ноември 2023 година, след което плановете ще бъдат класирани. 

По процедурата е планувано напълно електронно подаване на предложенията посредством осведомителната система на Механизма за възобновяване и резистентност ИСУН 2020, посредством модула Е-кандидатстване на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg/.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР