След около час и половина дебати дравната комисия реши да

...
След около час и половина дебати дравната комисия реши да
Коментари Харесай

Депутатите наредиха на Хинков да отмени уволнението на шефа на „Пирогов“ до приключване на проверките

След към час и половина диспути дравната комисия реши да отбрани шефа на „ Пирогов “ Валентин Димитров от желанията на здравния министър Христо Хинков да го в профил. С 10 гласа „ за “, 3 „ срещу “ и 4 въздържали се, депутатите взеха решение да притиснат здравното министерство да анулира издадения протокол за отстраняването на Димитров до произнасянето на всички способени органи, които го ревизират., заяви „ 24 часа “.

Решението на комисията не може да анулира решението на здравния министър. Комисията разпорежда на министъра да извърши това до привършване на инспекциите от външните одити, съобщи шефът на здравната комисия в Народно събрание Костадин Ангелов след привършване на изключителната комисия поради абсурда „ Пирогов “.

„ Предлагам на министъра да си влезе във функционалностите “, сподели той. И добави:

„ Когато финансов министър ти изиска оставката, мисля, че няма какво да се чудиш повече “. Както виждате министърът не се употребява с доверието на народните представители в комисията по опазване на здравето и надлежно и на болшинството от народните представители. “

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР