След огромния скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия

...
След огромния скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия
Коментари Харесай

Новият самолет на Airbus: Големият печеливш от проблемите със 737

След големия скандал, в който Boeing се забъркаха след тежкия случай с една от новите си 737 Max 9 машини, самолетните компании е доста евентуално да извърнат взор към Европа и по-специално към новия пътнически аероплан Airbus A321XLR, написа Business Insider.

Припомняме, детайл от фюзелажа на място, където по принцип има врата, се откачи в полет и единствено ниската височина и съответната реакция на екипажа предотвратиха покруса. Наложи се десетки самолети да бъдат приземени за инспекции, а в медиите се появиха информации за некачествена работа на подизпълнители и слаб надзор от страна на Boeing.
 Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max
Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max

След следващия случай

Това вбеси самолетните компании, които сега наваксват изгубеното поради пандемията. Най-откровен беше изпълнителният шеф на United Airlines Скот Кирби. " Спирането от полети на Max 9 преля чашата. Ще създадем различен проект, който не включва Max 10 ", съобщи той пред CNBC.

Max 10 не е метафора, а съответен аероплан - най-големият 737 Max. United са поръчали 150 броя, само че доставките се бавят най-малко от 5 години. Още няма и сертификация от Федералната авиационна организация.

На този декор превозвачът пазари и от Европа - поръчани са 130 Airbus A321neo и 50 A321neoXLR.

XLR?

Airbus A321XLR се води вид за далечни пътувания (от Xtra Long Range) на теснофюзелажния авиолайнер. Той има спомагателен горивен контейнер, който му разрешава да лети 11 часа без спиране.
 Колко пътнически самолети ще достави Airbus тази година и каква е облагата на корпорацията
Колко пътнически самолети ще достави Airbus тази година и каква е облагата на корпорацията

На загуба обаче е подразделението за хеликоптери

Това е изключително значимо за самолетните компании, които могат да си разрешат да свързват дестинации без междинни кацания - да вземем за пример, от Северна Каролина непосредствено до Лондон. Именно по този начин евентуално ще го употребяват от American Airlines, които също са поръчали 50 бройки. Това се реализира и с по-голям аероплан, само че е доста по-скъпо - сред Париж и Ню Йорк разликата е почти двойна.

За последното оказват помощ и по-икономичните мотори - те изгарят 30% по-малко гориво от тези на Boeing 757. Двата самолета имат подобен потенциал - 180-220 пасажери в две съсловия. Новата машина е с по-добри условия в пътническия салон, а има и спомагателни системи, които да улеснят работата на водачите по време на дългия полет.

Така не е изненадващо, че Airbus имат поръчки за над 500 самолета от 25 самолетни компании от целия свят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР