След огромния обществен отзвук лидерът на ГД “Боец и съпругата

...
След огромния обществен отзвук лидерът на ГД “Боец и съпругата
Коментари Харесай

Лидерът на ГД ”Боец” и съпругата му - най-сетне приети в столична болница

След големия публичен отзив водачът на Групово дело “Боец ” и брачната половинка му са признати в столични лечебни заведения. Георги Георгиев и Мариела боледуват тежко от COVID-19, а през вчерашния ден стана ясно, че водещите лечебни заведения в София са им отказали банкет. Георгиев е донор на Мариела, която страда от бъбречна непълнота.
Ето какво написаха от гражданското съдружие:

" Скъпи другари, бихме желали да знаете, че упоритите ни общи старания да накараме здравната система да проработи и да избави два човешки живота, дадоха резултат

Георги и Мариела бяха превозени от Видин до София и са признати в лечебни заведения, които дават отговор на техните характерни и - за жал - доста усложнени медицински потребности.

Както знаете, и двамата са тежко заболели от COVID-19, като в това време единствено преди 10 месеца Георги стана донор на бъбрек, трансплантиран на брачната половинка му. Коронавирусът му аргументи тежка двустранна пневмония, висока температура и тресчица, а сатурацията на кръвта му падна през днешния ден под 73.

Припомняме ви, че той е позитивен за повече от две седмици и внезапно се утежни във вторник, когато беше признат в болничното заведение във Видин.

Мариела също е позитивна повече от 2 седмици, поддържа рисково висока температура и въпреки да няма пневмония към този момент, лекуването наложи да бъде понижена дозата имуносупресори, които тя приема поради трансплантирания орган. Нейното положение също се утежни в петък и макар че лекарите от видинската болница пробваха да ѝ обезпечат съответно на положението ѝ лекуване в София, не съумяха да намерят място в болница и тя остана във Видин.

От петък насам многочислените съвещания за положението ѝ, в това число и с френския екип, който извърши трансплантацията в Гренобъл, водят до единствено един извод - рискът да отхвърли бъбрека е прекомерно огромен и тя трабва да бъде под непрекъснато наблюдаване от трансплантолог и нефролог, до момента в който лекуването ѝ от Коронавирус завърши.

Така стигнахме до обстановката да желаяме помощ от всички вас и да ангажираме с живота и здравето на Георги и Мариела всичките си другари и последователи и даже хора, които не са нито едно от двете.

Безкрайно сме ви признателни за съпричастността, за готовността, с която ни предлагахте помощ, контакти и препоръки - това е неоценима поддръжка, която потвърждава, че положителните дела постоянно ще събират положителните хора с обща цел.

Благодарим на всички, които ни писахте, пращахте ни телефони за връзка с основни лекари и експерти, звъняхте от наше име, от време на време и по лична самодейност.

Вие успяхте!

Всички дружно успяхме, размърдахме тромавата машина и

довечера, по решение на екип лекари, Мариела беше призната в клиника " Лозенец ", а Георги - във ВМА. Вярваме, че там и за двамата ще се грижат тъкмо тези експерти, които би трябвало, и ще получат лекуване, съответно на тежкото им положение. Ще следим по какъв начин протичат терапиите и ще ви осведомяваме за всяка смяна. Благодарим на медиците от двете лечебни заведения, които показаха подготвеност да ни сътрудничат и наблюдават от близко за положението на приятелите ни.

Благодарим ви още един път, пожелаваме на Георги и Мариела бързо излекуване, макар неуместните компликации, през които минават, с цел да получат съответно лекуване!

Напълно си даваме сметка, че всеки болен българин се сблъсква със същия пъкъл от неустановеност, безредни дейности и неинформираност, с който се сблъскахме ние в последните няколко дни. Това не може да бъде дейно и съвременно опазване на здравето, каквото всички заслужаваме! БОЕЦ ще създадем всичко по силите си да го променим!

Пожелаваме ви здраве! "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР