След ограничителните мерки заради пандемията, българите се обърнаха първо към

...
След ограничителните мерки заради пандемията, българите се обърнаха първо към
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Българското общество е жадно за култура и наука

След ограничаващите ограничения поради пандемията, българите се обърнаха първо към културата и науката. Това демонстрира, че българското общество е от интелигенти хора, които ценят историята си, гледат към бъдещето, гордеят се, че са наследници на страна, основана от слово и просвета. Вярвам, че скоро ще върнем престижа на българската просвета, която години наред беше изоставена.
Това съобщи вицепрезидентът при откриването на изложбата „ Поток през времето “ в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките (НАИМ). Експозицията, събрала история отпреди 8000 години, показва над 400 находки от десетки археологически обекти под трасето на газопреносната мрежа на „ Булгартрансгаз “ ЕАД.
 Йотова от Клисура: Битката през днешния ден е за правдивост и пълноправие (СНИМКИ) Йотова от Клисура: Битката през днешния ден е за правдивост и пълноправие (СНИМКИ)
„ Априлската епопея е не е единствено текст от историята, а обръщение за бъдещето. Преди 145 години битката беше против робството, оковало...
Вицепрезидентът акцентира, че от всяка педя българска земя извира история, която е значима освен за нас, само че и за цяла Европа и целия свят. „ Изложбата ще притегли и доста задгранични експерти, тъй като историята, която разкрива, е обвързвана и с историята на техните нации “, означи Илияна Йотова.
Вицепрезидентът благодари за професионалния труд и всеотдайността на археологическите екипи, на районните музеи, на НАИМ и посочи рекордно огромния обсег на извършените избавителни археологически изследвания. Илияна Йотова означи и проявената от „ Булгартрансгаз “ морална отговорност да пази историческото благосъстояние на България.
Вицепрезидентът приветства НАИМ и със 100-годишнината от основаването му като първи теоретичен институт в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР