След обявяването на серийното производство на изтребителя пето поколение Су-57,

...
След обявяването на серийното производство на изтребителя пето поколение Су-57,
Коментари Харесай

Стана известен новият клиент на изтребителя Су-57

След оповестяването на серийното произвеждане на изтребителя пето потомство Су-57, до 2025 година съветските Военновъздушни сили би трябвало да получат повече от 70 от тези самолети - самолетът стартира интензивна промоция в чужбина.

Поради неповторимите характерности на Су-57, позволяващи му да работи дейно както като изтребител, по този начин и против военноморски цели, Алжир, Виетнам, Индия, Китай и Турция демонстрираха огромен интерес към самолета, а неотдавна стана прочут още един евентуален покупател на съветски самолети. Това е Мианмар.

Съобщението за възможна продажба на съветски изтребители в Индокитай се появи на фона на бързо разрастващото се военно-техническо съдействие сред двете страни. Основата на флота на военната авиация на Мианмар е формирана от съветските леки изтребители МиГ-29, само че програмата за рационализация на Военновъздушни сили на страната планува появяването на тежки изтребители.

През 2018 година в Русия бяха закупени шест Су-30СМ. Възможностите на самолета от потомство 4+ обаче са незадоволителни заради модернизацията на въздушните флоти на прилежащи страни. Су-57, който се смята за най-перспективния изтребител досега, е в положение да запълни тази празнота.

Поради дългия обсег и хиперзвуковата ракета X-47M2 "Кинжал " изтребителят може да порази морски цели на разстояние над 4700 километра. За въздушен пердах Су-57 е оборудван с една от дребното на света хиперзвукови ракети R-37M с военен обхват до 400 километра.

Той е и първият в света, който може да употребява ракети въздух-въздух X-77 с фазиран масив в дейна система за ориентиране. Дори маневрени самолети като американския F-22 и китайския J-10C не могат да ги избегнат.

От летищата в източната част на Мианмар Су-57 ще може да държи под надзор Япония, както и цяла Югоизточна Азия. Наистина, към този момент не се знае дали Русия ще доставя „ Кинжал “ в чужбина.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР