След обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността ще се

...
След обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността ще се
Коментари Харесай

Необичайно топло за сезона в близките дни

След обяд валежите на всички места ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава, в Източна България до слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури през днешния ден ще са сред 6° и 11°.

През нощта над по-голямата част от страната, като се изключи западните региони, ще е безоблачно. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°.

До обяд облачността и над Западна България ще намалее и в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево. Със слаб югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и оптималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, сред 9° и 14°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в композиция със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 12°, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините, в часовете преди обяд, облачността в масивите от Западна България ще е забележителна, а на изолирани места ще превалява сняг. По-късно ще намалее и на всички места ще доминира слънчево време.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще се покачват и оптималните в курортите ще доближат 3-4° над нулата. Висока остава заплахата от лавини отвън обработените ски писти.

Затопляне следва и в източните региони от Балканите, където на следващия ден ще има региони със слънчево време. В западната половина от полуострова облачността ще е забележителна, с превалявания - от дъжд и сняг.

Дъжд ще вали на следващия ден и на Британските острови, а в Северна Европа и Европейска Русия ще бъде с превалявания от сняг. Затопляне и слънчево време се чака на Пиринейския полуостров.

У нас, в сряда на обособени места в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната още веднъж ще бъде слънчево. В петък ще бъде прохладно, тук-там с валежи, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра. След краткотрайно захлаждане, в събота температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР