След обяд главно в югозападната половина на страната ще има

...
След обяд главно в югозападната половина на страната ще има
Коментари Харесай

Валежи от дъжд в Югозападна България в следващите часове

След обяд основно в югозападната половина на страната ще има слаби превалявания от дъжд, а в крайните северозападни региони за малко ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са сред 5° и 10°.

През нощта превалявания най-вече от дъжд ще има в Западна България, ще продължи да вали и на следващия ден денем, като до вечерта преваляванията ще обзет и източните региони.

Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е сдържан, вечерта в Източна България ще е краткотрайно мощен. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Максималните температури ще са сред 3° и 8°.

Границата сред дъжд и сняг в планините ще е на към 1200 м надморска височина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен вятър.

И в останалата част от Балкните под въздействие на средиземноморски циклон ще има превалявания, в западните и южните региони обилни по количество. В северозападната половина от полуострова ще превалява сняг, а в останалите региони - дъжд.

У нас във вторник захлаждането ще продължи и в по-голямата част от страната ще вали сняг, само че преваляванията ще отслабнат и в сряда единствено на обособени места едва ще превалява. Температурите ще се намалят още; и утринните, само че и дневните в доста региони ще са негативни. През идващите дни ще има повече слънце. В четвъртък сутринта ще е студено, само че денем вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР