След обществена реакция и протест на Окръжната прокуратура, Апелативният съд

...
След обществена реакция и протест на Окръжната прокуратура, Апелативният съд
Коментари Харесай

Отмениха освобождаването на шофьор, убил трима на пътя

След социална реакция и митинг на Окръжната прокуратура, Апелативният съд в града анулира предварителното освобождение млад водач, умъртвил трима души на пътя в нетрезво положение, съобщи NOVA.

Първоначално Окръжният съд пусна от пандиза Любомир Трайков. След решението, последва остра реакция в обществените мрежи, като съгласно хората казусът е подобен на този с случая, при който почина журналистът Милен Цветков. Подсъдимият е приет за отговорен, че през 2016 година след приложимост на алкохол и с шофиране от близо 100 км/ч в града, на основен бул. умъртви трима души. След излежаване на половината от 5-годишната си присъда, той изиска да излезе на независимост и Окръжният съд му разреши. Последва митинг на Окръжната прокуратура, съгласно която липсва доказателство, килърът да е дал индикации за коригиране на своето държание и действително да съжалява за стореното.

" От самото начало на това произвеждане мнението на Прокуратурата е, че не са налице доказателства той да се е поправил, защото не демонстрира сдържаност към осъщественото от него действие. И дано не забравяме, че това е закононарушение с извънредно висока социална заплаха. То е осъществено след приложимост на алкохол, в градска среда е карал наказаният и резултатът от това е извънредно тежък - това са трима умряли ", съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР