След обновяването до iOS 17.4 Apple даде възможност на потребителите

...
След обновяването до iOS 17.4 Apple даде възможност на потребителите
Коментари Харесай

След обновяването на iOS 17.4 браузърът Brave изведнъж стана популярен сред европейските потребители на iPhone

След обновяването до iOS 17.4 Apple даде опция на потребителите на iPhone в Европейския съюз (ЕС) да избират браузър по дифолт. Това най-неочаквано докара до доста увеличение известността на браузъра Brave. Тази обстановка е директна последица от Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейски Съюз. Той има за цел да подтиква конкуренцията на европейския дигитален пазар.

Изборът на браузъра Brave като опция на Safari се трансформира в знаков феномен измежду европейските консуматори на iPhone. Този браузър, насочен към отбраната на персоналните данни и сигурността, се отличава от конкуренцията поради способността си да употребява различни енджини. Това му дава опция за по-бързо зареждане на уеб страниците и да предлага неповторими функционалности, които не са налични в Safari.

От iOS 14 на доктрина потребителите на iPhone към този момент имаха опция да избират своя браузър. На процедура обаче другите възможности на Safari бяха лимитирани заради условието на Apple да се употребява само енджинът WebKit. Това изискване гарантираше високо равнище на сигурност и отбрана на персоналните данни. Но също по този начин не позволяваше на конкурентните браузъри да оферират на потребителите по-добра скорост и функционалност. Нещо, което при Safari липсва или най-малко не е на високо равнище.

Прилагането на DMA в Европейски Съюз наложи на Apple да се откаже от изключителното потребление на WebKit и да стартира да предлага на потребителите избор на браузър. Това става при първичната конфигурация на устройството. Сега, когато Safari се започва за първи път, на потребителите се дава опция да зададат стремежи от тях браузър като главен. Освен това на разработчиците на браузъри се дава свободата да употребяват различни енджини, което проправя пътя за нововъведения и усъвършенствано потребителско преживяване. Сред предлаганите браузъри са Chrome, DuckDuckGo, Edge, Firefox и Brave.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР