След обилния снеговалеж екипите на снегопочистващите фирми продължават да работят,

...
След обилния снеговалеж екипите на снегопочистващите фирми продължават да работят,
Коментари Харесай

Сложна обстановка в Община Самоков заради паднали дървета по пътищата за София, Ихтиман, Боровец и Мальовица

След изобилния снеговалеж екипите на снегопочистващите компании не престават да работят, с цел да се обезпечи проходимостта на довеждащата инфраструктура и на улиците в Самоков.

Това излиза наяве от пост на формалната страница на Община Самоков във Facebook. Ето какво още споделят от общинската администрация:

" Както през миналата нощ, по този начин и все още кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов управлява на терен работата на съответните компании и служби. Той е в непрекъсната връзка с управлението на снегопочистващата компания за Самоков и селата, както и с Областното пътно ръководство, с цел да подсигурява положителната съгласуваност и организация на активността.

Обстановката е комплицирана поради доста паднали дървета по пътищата за София, за Ихтиман, за Боровец и за Мальовица. От Областно пътно ръководство осведомиха, че дружно с екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ПБЗН) работят по отстраняването им. Поради огромния брой дървета на пътя, работата ще продължи денем. Кметът Ангел Джоргов благодари на екипите на ПБЗН и на лесничеите от двете горски стопанства в Община Самоков, които интензивно се включиха в разчистването на падналите дървета и интензивно подкрепят активността на службите и компаниите. 

През цялата нощ работиха машините на снегопочистващата компания за улиците в града, с цел да обезпечат напредването в Самоков в зимния условия. Към момента основните улици са проходими, работи се по почистването на дребните улици в кварталите. По селата контролът по снегопочистването се реализира от кмета на съответното обитаемо място.

През нощта е прекратено електрозахранването в няколко обитаеми места и в курорта Боровец. Кметът Джоргов продължава да е в непрекъснат контакт с локалното управление на „ Електрохолд “ за бързото премахване на повредите. Тази заран е възобновено зареждането в Боровец по едната линия, работи се по отстраняването на проблемите по втората и третата линия. Без ток все още към момента са вилните зони около язовир Искър и селата Клисура, Ново село, Шипочан и част от Ярлово. Поради труднодостъпния терен и голям брой прекратени кабели, работата на спешните екипи напредва по-бавно.

Към екипите на " Енергоразпределителни мрежи Запад ” – клон Самоков са се включили и екипи от Ботевград за навреме премахване на проблемите по мрежата ".



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР