След няколкото поредни дни с много високи температури, които надвишаха

...
След няколкото поредни дни с много високи температури, които надвишаха
Коментари Харесай

Община Русе: Температурите падат с 15 градуса, идват опасни бури!

След няколкото следващи дни с доста високи температури , които надвишаха 40 градуса, в Русе се чака внезапно захлаждане , което идва с нови предизвестия за рисково време .

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в късния следобяд, по здрач и през нощта против четвъртък се чака през територията на общината да премине добре изразен леден фронт . Той ще докара до местни интензивни дъждове , гръмотевици и мощен вятър – 15-22 м/сек. Възможни са и градушки.

Валежите ще стопират в четвъртък денем. Ще се захлади сензитивно – оптималните температури ще бъдат с 15 градуса по-ниски от тези в сряда.

Община Русе приканва се жителите да бъдат деликатни и при интензивна стихия, изобилен дъжд или ураганен вятър да не подхващат пътувания.

Въпреки че мощните пориви се чакат по здрач и през нощта, хората се поучават
да внимават за летящи във въздуха предмети , да не се движат наоколо до жилищни здания и строителни обекти и да приберат от терасите си всичко, което при мощен вятър може да нарани пешеходците. Собствениците на строителни компании от своя страна би трябвало да в допълнение да укрепят скелетата и оградите , защото те също са уязвими при рисково мощен вятър.

Община Русе следи непрестанно метеорологичната конюнктура и остава в подготвеност да спомага на жителите. При нужда сигнали се одобряват на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания -112.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР