След няколкочасов дебат Българският парламент одобри предложението на Христо Иванов

...
След няколкочасов дебат Българският парламент одобри предложението на Христо Иванов
Коментари Харесай

Македонски медии: Българският парламент прие френското предложение, но без македонски език

След няколкочасов спор Българският парламент утвърди предлагането на Христо Иванов и Демократична България да одобри френското предложение с изменените условия със 170 гласа „ за “, 37 „ срещу “ и 21 „ въздържал се “.

По време на дебата се чуха доста обвинявания кой е изменник, кой ги е предал и кой пази българските национални ползи, до съвсем единомислещото умозаключение, че това е най-хубавото предложение, което България е получавала до момента, и най-после знамената на " Възраждане " " Македония е България ", през днешния ден се организира дебатът в Народното събрание по импортирания от " Демократична България " план за решение за приемане на френското предложение и анулация на ветото за Македония и Албания.

Председателят на сесията Атанас Атанасов ги предизвести да ги смъкват, с цел да не бъде заставен да ги изхвърли от залата. Този ход на " Възраждане " отразява позицията им във връзка с Македония, само че опълчването на " ИТН " се дължи на неспазване на конституционния развой за взимане на това решение.

- Въпросът за Република Македония е приоритет на държавното управление и решенията би трябвало да се вземат от държавното управление и министър-председателя. По този въпрос, т.е. хвърлянето на този въпрос в Народното събрание в действителност е бягство от отговорността на народен изменник, който направи всичко допустимо през последните три месеца, с цел да се опита да организира тази двустранна политика, за която ви предупредихме първо, упрекна Станислав Балабанов от " ИТН ".

Съдейки по снощното гласоподаване в комисията по външни работи на българския парламент, проекторешението има поддръжката на " Продължаваме с смяната ", коалиция ГЕРБ-СДС и " Демократична България ".

Внесеното от " Демократична България " предложение планува допълнение на френското предложение с още 4 условия, дейно използване на Споразумението за добросъседство, гарантиране на правата на българите в Македония посредством включването им в конституцията като нация, че нищо в Македония процесът на присъединение да се пояснява като признание на македонския език от България и европейски гаранции, че българските условия ще бъдат изпълнени.

Северна Македония, оправдавам се, не може да отвори нито една тематика за договаряния, в случай че не дава отговор на нашите условия. С една дума, в случай че не се промени конституцията, това няма да стане. Нашият интерес е обезпечен. Разбирам, че този въпрос е доста значим за вас, само че обстоятелствата са други, сподели Настамир Ананиев от " Продължаваме с смяната ".

Освен това дебатът беше цялостен с голям брой исторически препратки, че България през последните 150 години е пропуснала доста благоприятни условия да се сплоти със своите специфични братя в Македония, които и до през днешния ден се управляват от неправилните схващания, наложени от Югославия и Белград.

Премиерът Кирил Петков, който през вчерашния ден разгласи, че държавното управление му ще подаде оставка след избор на съмнение, ще подаде оставка в понеделник, съобщи, че не чака българският парламент да вземе решение през днешния ден.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР