След няколко месеца, прекарани пред компютри и таблети в онлайн

...
След няколко месеца, прекарани пред компютри и таблети в онлайн
Коментари Харесай

Хиляди ученици в София остават да учат в електронна среда

След няколко месеца, прекарани пред компютри и таблети в онлайн образователните часове от през днешния ден със заповед на министъра на опазването на здравето, учениците от по-горните класове минават към присъствени занятия. Първи в класните стаи се връщат седмокласници, осмокласници и бъдещите зрелостници.
Всички би трябвало да бъдем деликатни във връзка с общуването в учебните заведения и най-много да се доверим на решението на здравните управляващи, съобщи пред Българска национална телевизия Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието в София.
 Отново на учебно заведение: Всички с маски в клас, плануват се къси почивки в часовете Отново на учебно заведение: Всички с маски в клас, плануват се къси почивки в часовете
Близо 170 000 възпитаници и 30 000 учители, които се връщат от четвъртък присъствено в учебно заведение, ще носят маски от самото начало. Няма да с...
Бих желала родителите да са спокойни, тъй като ние бързо реагираме, разяснява още Кастрева, представена от БГНЕС.
" В София последователно виждаме процеса с увеличение броя на карантинираните се усилва и броят на искащите да преминат в електронна среда. Към този миг районно ръководство е разрешило на 1700 възпитаници да учат отдалечено ", добави Кастрева и продължи: Нашата противоположна връзка е, че преобладаващата част от децата биха желали да се върнат в клас. За тях общуването в тяхната среда е нещо естествено и мечтано.
Тя съобщи, че се надява всички шефове да съблюдават общите здравни правила и заповедите на министъра на опазването на здравето и образованието.
„ Карантинираните възпитаници са малко над 1 000. След връщането на дребните възпитаници – от 1-ви до 4-ти клас, броя последователно стартира да се покачва гладко, само че това е развой, който здравните управляващи следят. Оттук нататък би трябвало да бъдем доста деликатни при анализирането на данните. Решенията за връщането на учениците се вземат на база анализите и рекомендациите, изписани в заповед на министъра на опазването на здравето “, изясни Кастрева.
 Образователният министър: Не може да спрем да живеем, до момента в който чакаме групов имунитет Образователният министър: Не може да спрем да живеем, до момента в който чакаме групов имунитет
Нормално е да сме обезпокоени, вирусът е вирулентен, само че ние не можем да затворим обществено-икономическия живот за година-година и сексуален...
Тя добави, че от 17 000 учители досега са тествани над 2 000. Ваксинираните учители са над 500. Но преди да се постави имунизацията, е добре първо да си създадат тест, с цел да е ясно, че са здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР