След няколко месеца, от 1 януари 2019 г., трябваше да

...
След няколко месеца, от 1 януари 2019 г., трябваше да
Коментари Харесай

Плащаме според количеството произведен боклук

След няколко месеца, от 1 януари 2019 година, трябваше да плащаме такса боклук съгласно количеството изхвърлени боклуци. В напредналите страни е въведена тази методика, която несъмнено е по-справедлива от нашата - такса боклук да се начислява върху данъчната оценка на постройките. Което непосредствено реже главите на притежателите на по-хубавите и по-поддържани парцели и най-много на бизнеса, който даже и да не създава отпадък, брои десетки и стотици хиляди левове на общината.

Решението обаче е отсрочено с една година до 1 януари 2020 година, тъй като  държавата и общините нямаха подготвеност да разработят  новата методика. Под въпрос е дали и през 2020 година тя ще бъде въведена. Оказа се, че въпросителните са прекалено много.

 За Пловдив беше препоръчан вид таксата да се начислява на брой членове в семейството. Една от най-големите  загадки, на която към този момент няма отговор,  е по какъв начин да се събира такса боклук  от многочисленото население на етническите махали, чийто налог ще скочи фрапантно. А множеството от тях и в този момент не си заплащат ни налог здания, ни такса боклук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР