След няколко месеца игра в най-голямата аматьорска тенис лига в

...
След няколко месеца игра в най-голямата аматьорска тенис лига в
Коментари Харесай

Николай Кръстев спечели втора титла в Интерактив тенис

След няколко месеца игра в най-голямата аматьорска тенис лига в България Николай Кръстев завоюва втора шампионска купа, само че този път при приблизително напредналите. На финала на Деветия вечерен шампионат, който се организира в тенис клуб „ Раковски “, той победи с 2:1 сета Йотко Андреев (4:1, 3:4, 10:6). През лятото Николай взе първа победа в Седмия вечерен шампионат при начинаещите, а в този момент победи в категория 250 след четири мача, в които изкопчи успеха с тайбрек сетове.

Във финала Кръстев поведе с 1:0 сета след 4:1 и битка за всяка точка. Играта беше внимателна като и двамата финалисти се стремяха да вършат допустимо минимум непредизвикани неточности. Във втория сет Кръстев още веднъж поведе и при 3:2 стигна до първия си мачбол. Не съумя да го завоюва, а при 3:3 и втори мачбол отново не затвори мача. Съперникът му, който влезе във финала без изгубен сет, обърна резултата и взе сета с 4:3. В решаващия тайбрек сет Андреев поведе с 5:0, само че Кръстев нямаше желание да се предава и освен изравни, само че и завоюва сета и мача.

“Щастлив съм от успеха, тъй като равнището на шампионатите в Интерактив тенис става все по-високо, а играчите – все по-добри, - сподели след успеха Кръстев. – Мачовете ми бяха доста оспорвани и се борих за всяка точка. Включих се във вечерните шампионати през лятото на смешка и съм доста удовлетворен, тъй като срещам разнообразни играчи и намирам нови другари, с които сме на корта и отвън надпреварите. Организацията е отлична и играта ни очевидно се усъвършенства. След успеха ми довечера имам право да вземам участие единствено в категории 500 и 1000 и ще го направя на драго сърце.”

Интерактив тенис продължава сезона с конкуренцията при напредналите в Деветия вечерен шампионат „ Лото “. Последният шампионат за годината ще бъдат финалите ITL Finals 2018, в които ще се включат първите осем в ранглистата на лигата. Мачовете ще се играят от 10 до 20 декември в столичния MG Tennis Club.

Повече детайлности за Интерактив тенис и за записванията за шампионатите можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР