След няколко години застой на пазара на жилища, последвал кризата

...
След няколко години застой на пазара на жилища, последвал кризата
Коментари Харесай

Пазарът на жилища в София - цените и лихвите спаднаха

След няколко години застой на пазара на жилища, последвал рецесията от 2008 година, в този момент брокерите и строителните компании споделят мнението, че е настъпило раздвижване. Това на процедура значи, че евентуалните преди купувачи са станали действителни и по-смело пристъпват към покупката на дом.

Този засилващ се интерес естествено се отразява на цените на жилищата. Но какво е станало с приходите през цялото това време? Брокери настояват, че в случай че се приказва за най-големия пазар - София, на процедура се оказва, че при по-ниски цени на кв. м жилищна повърхност в този момент по отношение на пика от 2008 година, приходите доста са се нараснали. Тези процеси са придружени и с най-големия спад на лихвите по заемите, регистриран до момента. Това значи, че по-малък % от приходите отива за погасяване на жилищния заем.

Ето какво демонстрират изчисленията въз основата на данни на Националния статистически институт за приходите, на тези на Българска народна банка за лихвите по заемите и на данните от пазара за цена на жилищата. Данните са осреднени. След пика на цените на кв. м в София през 2008 година те стартират да спадат. Данните за 2017 година обаче към този момент сочат покачване. В графиката са показани междинните цени в няколко съществени квартала в София през годините. ( " Дневник " прави изследване за интереса към имотния пазар и от каква информация имате потребност, в случай че имате предпочитание - апелирам, отговорете тук.)

Всичко, което би трябвало да знаете за:Места за живеене (10)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР