След няколко години работа в Съединените щати Таня Лахтева се

...
След няколко години работа в Съединените щати Таня Лахтева се
Коментари Харесай

Да избереш Ямбол пред Калифорния за своя тенис школа

След няколко години работа в Съединените щати Таня Лахтева се върна в родния Ямбол, където основава своя тенис школа и ще се опита да приложи опита от зад Океана на локално равнище.

Тя от дребна играе тенис професионално. Започва да тренира от 7-годишна в дребен ямболски клуб, а по-късно играе на шампионати до 12, 14 и 16 години. Животът я води за малко в друга посока - стартира да учи право. " Реших, че моят тенисът е към края си. Имах предпочитание да продължа, само че в един миг би трябвало да се избира, а знаем, че с цел да пробиеш в тениса, би трябвало сериозна подготовка и отдаденост ", споделя Таня пред Sportal.bg .

В началото на 2013 година Лахтева отпътува за Съединени американски щати, където се връща към тениса и се построява като треньор. " Мечтаех за академиите във Флорида. В началото на 2013 година отпътувах в Съединени американски щати като две години и половина бях в Санта Барбара, Калифорния. Започнах като помощник треньор, като напълно скоро получих предложение за основен треньор в тенис учебно заведение. Адаптирах се бързо. Имах предпочитание и взех решение, че в случай че желая да съм тенис треньор, то желая да съм измежду положителните. Признанията и ползата пристигнаха бързо. Изградих собствен жанр и започнах да го натрапвам и се оказа верен и много сполучлив ", добавя тя.

" В края на 2016 се реалокирах във Флорида. В градче на 20 минути от Тампа. Имах няколко оферти от локални клубове, само че Калифорния ми беше уязвимост, както е и до ден сегашен. Все отново взех решение да сменя щата и да опитам там. Все отново бях единствено на 26. Там е меката на тениса и желаех да натрупам и още опит, споделя Лахтева. Във Флорида Таня работи дружно със Стив Хийл, който преди този момент има опит като основен треньор в академията на Ник Болетиери.
След това тя се мести в друга част на Флорида, където работи с един от треньорите на Даниел Колинс, която сега е 34-та в международната класация. " Всичко беше отлично, само че взех решение, че желая да разпростра моите хрумвания с повече независимост. По време на един от националните шампионати, където играеха две от девойките, които подготвях, се срещнах с Ерик Чал, който работи с Даниел Колинс. Той е шеф в клуба, в който след това работих дълго време. Търсеше основен треньор, с който да работи по нови хрумвания в клуба ", споделя още Лахтева.

Въпреки че се оправя чудесно в Съединени американски щати, 29-годишната Таня взема решение да се върне в родния Ямбол, където се пробва да построи тенис школа. " Живях в Съединени американски щати повече от 5 години. Когато се прибрах предишното лято, се зароди концепцията. Преди това ми е минавала мисълта да се завърна за повече време в България и да опитам да направя дребна тенис школа. Споделих това с близки и другари, които харесаха концепцията и взех решение да се опитам да я осъществя.
Идеята е да направя детска и любителска школа за пролетта и лятото за деца и възрастни в родния Ямбол. Опитвам да приложа опита ми от Съединени американски щати тук, с цел да имат опция хората да получат нещо стойностно и вярно. В Ямбол има не дребен брой кортове и няколко треньора. Забелязвам, че се оправят добре. Има много деца в града, също по този начин възрастни, играещи на друго равнище любителски тенис ", изяснява Лахтева.

Една от главните аргументи Таня да се върне в България е баба й: " Мотивацията за тенис школата е обвързвана с баба ми. Тя ни напусна преди месец след тежка мозъчна интервенция. Беше доста радостна, че съм решила да направя нещо сходно в България. И че ще поостана повече тук на родна зема. Сега, в нейна памет, още повече желая да осъществя тази концепция. Да покажа най-хубавото от света на тенис тук, откъдето потеглих. "
ЕМИЛ ЯНЧЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР