След няколко дни медийни спекулации, визитата на севернокорейският лидер Ким

...
След няколко дни медийни спекулации, визитата на севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Потвърдено: Ким Чен-ун е бил в Пекин

След няколко дни медийни спекулации, визитата на севернокорейският водач Ким Чен-ун в Пекин бе публично доказана.

Мистериозно посещаване от КНДР в Пекин. Китай наложи цензура

Ким Чен-ун се е срещнал с китайския президент Си Цзинпин в Пекин на импровизирано посещаване, траяло от 25 до 28 март, заяви през днешния ден китайската държавна организация Синхуа.

Посещението на Ким Чен-ун е станало по молба на Си Цзинпин, посочи Синхуа.

Ким е удостоверил, че е подготвен да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп ще се срещне с Ким Чен-ун

Тръмп за невиждан мир със Северна Корея

Китайската държавна телевизия излъчи фрагменти от Ким и Си, които си стискат ръцете пред знамената на двете страни.

North Korea's Kim Jong-un has made his first foreign trip to China. pic.twitter.com/UcTXIYFx1c
— Al Jazeera English (@AJEnglish) March 28, 2018
Визитата на Ким бе разкрита още в понеделник от японски медии, които оповестиха, че почитан севернокорейски представител е дошъл с трен в Пекин, само че без да заявят сигурно, че става дума за Ким Чен-ун.

"Нямаше никакво подозрение, че първата ми аудиенция в чужбина трябваше да е в китайската столица. Това е мой церемониален дълг. Водих плодотворни диалози с президента Си Цзинпин за развиването на връзките сред двете ни партии и двете ни страни, вътрешното състояние в двете ни страни, поддържането на мира и стабилността на Корейския полуостров и други въпроси ", декларирал Ким на прием в негова чест в Дома на народите в Пекин. На вечерята участвали и съпругите на водача на КНДР И Сол-джу и на китайския президент Пън Лиюан.

Това бе първото известно посещаване в чужбина на Ким Чен-ун откогато той стана водач на КНДР през 2011 година и първата му среща със Си Цзинпин. Според анализатори

визитата му е било подготовка за плануваните срещи на върха с Южна Корея през април и със Съединени американски щати през май,

отбелязва ДПА.

Премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров може да се реализира, "ако Южна Корея и Съединени американски щати отговорят на нашите старания с благосклонност и основат атмосфера на мир и непоклатимост, като в същото време подхващат ограничения за постигането на мир ", споделил водачът на КНДР.

Китайското държавно управление е уведомило Белия дом за визитата на водача на Северна Корея Ким Чен-ун в Пекин, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Китайското държавно управление се свърза с Белия дом, с цел да ни осведоми за визитата на Ким Чен-ун в Пекин. По време на този брифинг бе предадено и персонално известие от президента Си Цзинпин до президента Тръмп, което му бе обявено ", сподели Сандърс.

"САЩ остават в стеснен контакт с нашите съдружници Южна Корея и Япония. Приемаме това развиване като следващо доказателство, че нашата акция на оптимален напън основава подобаваща атмосфера за разговор със Северна Корея ", добави тя.

"Снощи получих известие от СИ ЦЗИНПИН от Китай, че срещата му с КИМ ЧЕН-УН е предходна доста добре и че КИМ с неспокойствие чака да се срещне с мен. Междувременно и за жалост, би трябвало да се поддържат оптимални наказания и напън непременно ", написа Тръмп в "Туитър ".

Received message last night from XI JINPING of China that his meeting with KIM JONG UN went very well and that KIM looks forward to his meeting with me. In the meantime, and unfortunately, maximum sanctions and pressure must be maintained at all cost!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 28, 2018
Американският президент изрази оптимизъм за напъните за денуклеаризация на Корейския полуостров, показва ДПА

"Сега има добър късмет Ким Чен-ун да направи това, което е вярно за неговия народ и за човечеството ", съобщи Тръмп, като добави, че с неспокойствие чака да се срещне със севернокорейския водач.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР