След новите удари на Русия по сирийската провинция Идлиб, около

...
След новите удари на Русия по сирийската провинция Идлиб, около
Коментари Харесай

800 000 бежанци тръгват към Турция след ударите в Идлиб?

След новите удари на Русия по сирийската провинция Идлиб, към 800 000 сирийци могат да тръгнат Турция. Това съобщи пред Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите на Чуков най-неприятното от новите удари в Идлиб е, че има действителна заплаха за сигурността на цивилните. Това трябвало да се предотврати, тъй като в противоположен случай има възможност да възникне нова филантропична злополука и вълна от мигранти.

Припомняме, съветската авиация възобнови въздушните си удари по сирийската провинция Идлиб. Вчера изтребители на Русия направиха 30 набези против 16 зони в западната част на провинцията.

Нападенията заплашват живота на 2 900 000 цивилни в Идлиб.

" Около 3-4 месеца Сирия по-скоро отсъстваше от дневния ред на международните медии, получи се мъртвило и в този момент като че ли има капацитет още веднъж да стане тематика номер едно. В петък ще бъде призован Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по искане на Съединени американски щати, което може би слага сирийската тематика на един нов фундамент ", разяснява Чуков.

Според него пред най-сериозно тестване е изправена Турция, тъй като се чака мигрантите да влязат там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР