След неуспешен опит за регистрация, поименна проверка за наличие на

...
След неуспешен опит за регистрация, поименна проверка за наличие на
Коментари Харесай

Парламентът няма кворум, депутатите спряха работа

След несполучлив опит за регистрация, поименна инспекция за съществуване на кворум, голям брой процедурни хватки и овакантяване на зала на депутати от Българска социалистическа партия, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева приключи днешното пленарно съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Всичко стартира при започване на съвещанието, когато в дневния ред на депутатите залегнаха три нови точки – гласоподаване на помените в Закона за водите и Закона за Министерство на вътрешните работи, както и разискване на освобождението на проф. Камен Плочев като ръководител на НЗОК. Освен законодателната част на Народното събрание, няма да се организира и петъчния парламентарен надзор, който предвиждаше разисквания с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев по тематиката за Националната здравна карта.

От своя страна ръководещите упрекнаха Българска социалистическа партия в бойкот на работата на Народното събрание. „ Българска социалистическа партия дано да обяснят за какво отсъстват от законодателните начинания, които те са създали. Българска социалистическа партия не желаят да работят “, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него от Българска социалистическа партия даже са бламирали личните си оферти за разисквания и законодателни начинания. „ Българска социалистическа партия не са подготвени да водят спор, както не са подготвени да водят и дебата за избор на съмнение. Преди две седмици споделиха, че ще има подобен и до ден сегашен никой не приказва за претекстове или за това по кое време ще бъде внесе. Днешната проява на Българска социалистическа партия сподели, че тях не ги интересуват проблемите, нито в опазването на здравето, нито предотвратяването на бъдещи наводнения “, счита Цветанов.

Председателят парламентарната група на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров прикани държанието на Българска социалистическа партия с напускането на пленарната зала да бъде порицано и дефинира това като деяние „ срещу своя народ и своите гласоподаватели “.

Работата на Народното събрание бе прекратена по средата на обсъжданите на второ четене промени в Закона за водите, свързани с предварителната защита, сериозната инфраструктура и попречване на наводненията. Законопроектът е импортиран от ГЕРБ и Оперативна програма, само че след това бе преустановен от всички парламентарни групи. „ Третира въпросите, свързани с ръководството и стопанисването на язовирите, които на територията на България са повече от 5000, от които 4700 са общински. С този законопроект даваме опция на общините, които нямат финансова опция и потенциал да обезпечат стопанисването на язовирите, да ги трансферират на страната “, заключи ръководителят на Комисията по запазване на околната среда Ивелина Василева.

Председателят на здравната комисия доктор Даниела Дариткова също разкритикува Българска социалистическа партия за проваленото пленарно съвещание, в което трябваше да се проведат и разисквания с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев по Националната здравна карта, които са поискани преди две седмици точно от левицата. „ Поведението на сътрудниците наподобява безусловно нелогично, тъй като ние бяхме подготвени за спор. Те избягаха от дебата, който сами бяха декларирали “, акцентира Дариткова.

Тя упрекна Българска социалистическа партия и за несъстоялото се гласоподаване на предварителното преустановяване на мандата на проф. Камен Плочев като шеф на НЗОК, който отсъства повече от 3 месеца от поста си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР