След неговите забележки и разговор с политическия директор на министър-председателя

...
След неговите забележки и разговор с политическия директор на министър-председателя
Коментари Харесай

Тъкър Карлсън се извини на Унгария заради намесата на посланика на Байдън

След неговите забележки и диалог с политическия шеф на министър-председателя Балаш Орбан на събитието в MCC Feszt по-рано тази седмица, маджарски реакционер имаше привилегията да интервюира Тъкър Карлсън и да го попита за усещанията му за Унгария, възгледите му за медиите на естаблишмента, война против Украйна и изолацията на Съединени американски щати.

***

- Това не е първото ви пътешестване до Унгария. Изпитвали ли сте в миналото персонално някой от проблемите, свързани с потисничеството, които главните медии постоянно разискват за тази страна?

Знаете, че не съм маджарин и не приказвам езика, а унгарският език е явен ключ към Унгария. Така че не мога да познавам страна, чийто език не мога да приказвам. Но аз ви споделям моето усещане: във всеки смисъл съм изпитал, че вашата страна е по-свободна от тази, в която пребивавам.

Аз съм в медиите – цялостен живот съм в медиите – и мога кажете, че има повече независимост в унгарските медии спрямо американските. Говоря за по-широк кръг от възгледи. Имате право да напишете публицистична публикация на първа страница, атакуваща Виктор Орбан, в случай че желаете, и рекламодателите не изтеглят рекламите си.

Знаете, че няма протест на възгледите. А това въобще не е по този начин в мястото, където пребивавам. И по този начин, да разясня концепцията, че това е някаква тоталитарна адска страна - може би, само че не съм го забелязал. Тук ми припомня за Америка през 1985 година

- И по този начин, по какъв начин ще коментирате това рамкиране?

Е, тези гласове са идентични с този, който споделя, че Украйна печели - не е по този начин. Украйна губи. Така че имаме работа с неистина, тъкмо както тази, че мъжете могат да станат дами. Те не могат. Фактически е погрешно.

Можете да установите пола на човек по неговата ДНК, която не можете да измененията. Така че те са лъжци, отдадени на лъжата. Не мисля, че е несъзнателно или инцидентно. Работих за всеобщи медии по-голямата част от живота си - не можех да ги ненавиждам повече.

На собствен ред всеки добре овладял медиен канал се популяризира, че се стреми към истина.

Все още мисля, че работата им е да пазят хората на власт. Те са това, което в Рим е известно като преторианска армия. Те са бодигардове на ръководещата класа.

И мисля, че това е срамно и също по този начин мисля, че доста от тях скрито се срамят от себе си. Не мога да имат по-малко почитание към тях. Не ги схващам като публицисти - те не са.

- Тогава какво са те?

Ясно е, че са платени рекламодатели, пиар интервенция за олигарсите в нашето общество. Например, за нашите фармацевтични компании. Те предизвикаха доста вреди на популацията с така наречен ваксини за COVID-19. Обаче историята не се преглежда, единствено тъй като най-големите рекламодатели в доста медийни организации са тези фармацевтични компании.

Трябва да осведомят феновете си за действителността на тези медикаменти, само че не го вършат, тъй като получават пари от фармацевтичните компании. И същото важи за Украйна: макар моралното им обвързване да споделят истината за това, което се случва в Украйна, какво похарчваме, къде отиват парите - те отхвърлят да го вършат.

- Интервюто ви с Орбан от последното ви посещаване бързо набра известност - последният път, когато ревизирах, имаше към 7 милиона гледания - макар че някои медийни източници изобразяват Унгария като изолирана и непопулярна. Какво мислите, че направи наличието ви за Унгария толкоз привлекателно?

Как можем да измерим антипатиите, мъчно е да се каже. Изолацията може да бъде измерена. Унгария има седем интернационалните съседи - граничи със седем разнообразни страни. Унгария е дребна страна с 10 милиона души.

Това значи, че вашето държавно управление би трябвало непрекъснато да организира договаряния с всички седем съседи. И един от тях инцидентно е Украйна. Така че изолирана? Каквото и да мислите за Унгария, тя не е изолирана - тъкмо противоположното. Тя е в центъра на Централна Европа. Международните й проблеми са във фокуса на дейностите на държавното управление й.

Нека разтеглим вероятността си: какво да кажем за Съединените щати?

Съединените щати в действителност са географски изолирани. Знаете ли, аз съм на 55. Отраснах в село. Зная доста за Съединените щати. Съединени американски щати е определението на " изолираност ". Защото нашите съседи са Канада и Мексико - нито един от тях не играе никаква роля в мисленето на множеството американци. Това значи, че ние нямаме визия какво се случва в останалата част на света.

- Наистина ли? Как е допустимо това?

Зная това, тъй като пътувам. И вървя в други страни и те не наподобяват на това, което ни е казано, че са - въобще. И цели войни могат да бъдат водени в средата на Източна Европа и в случай че живеете в Съединените щати, нямате визия какво в действителност се случва там.

Ако попитате някого в Централна и Източна Европа кой печели войната в Украйна, не дребен % ще ви кажат, че е Украйна. Може би желаят Украйна да завоюва, както доста може би желаят, най-вероятно желаят, само че Украйна не печели. А междинният американец мисли, че е по този начин.

- Каква е вашата прогноза, за какво?

Това е тъй като Съединени американски щати е физически изолирана и нашият медиен ландшафт е толкоз следен от толкоз малко, че прави допустимо да се лъжат 350 милиона американци. Можете да се уверите, че в Съединени американски щати " горе " е " долу ", " черно " е " бяло " и " нощта " е " зазоряване " в действителност. Това е в действителност ужасно.

- Обръщайки се назад към геополитиката: какви цели би трябвало да преследва Съединени американски щати в светлината на това - както казахте - изолираност? Препоръчително ли е Съединени американски щати да употребява цялостния си диапазон на военни и стопански благоприятни условия или би било по-мъдро Съединени американски щати да се отдръпна от избрани световни въпроси?

Е, Съединените щати не могат да се отдръпват, тъй като това е война сред Съединени американски щати и Русия. И за жалост за Украйна, против която нямам нищо срещу, тя беше хваната в средата на тази прокси война.

Това не е война сред Украйна и Русия; това е война сред Съединените щати под воала на НАТО против Русия, водена от администрацията на Байдън заради аргументи, които са ми необясними и надълбоко нерационални. Така че, Съединените щати могат да наложат мир в Украйна даже довечера.

- Президентът Зеленски може също да каже няколко думи по този въпрос, нали?

Президентът Зеленски е в доста сложна обстановка. Мисля, че той би бил изложен на физическа заплаха, в случай че опита да организира договаряния за мир от своя страна. Но Съединените щати могат да го защитят и да наложат мир. И това би трябвало да създадат!

Защото следствията от позволяването на това да продължи ще бъдат спомагателното заличаване на страната и убиването на нейното мъжко население, както към този момент се случва. Украйна ще изчерпа войските си.

Междувременно Русия има 100 милиона повече хора от Украйна и по-дълбок потенциал за военно произвеждане. Така че, с течение на времето Русия ще победи, тъй като по-тежкият обект постоянно ще тежи повече - това е физика, знаете. Или още по-лошо, елементарно може да приключи с нуклеарен спор.

- Моля, кажете още нещо за това, защото Украйна няма нуклеарни оръжия в своя боеприпас.

Ако всичко това продължи, някой ще запълни празнината. И това ще бъдат войски на НАТО, американски войски, полски войски и други (искам да отбележа, че няма да са маджарски войски съгласно вашия министър-председател).

Общо взето, някой ще би трябвало да се бие с Русия вместо Украйна, тъй като последната изчерпва мъжете си. Така че, това е призрачен сън и може да се чудите за какво.

- Докато диалогът ни продължава, не мога да не попитам: Какво мислите, към момента ли е допустимо да се разисква върховен индивид, наименуван Украйна?

Както знаете, какво е Украйна е било дискутируем въпрос през последните няколко стотин години. Много американци да вземем за пример наблюдават произхода си до " Русия " с предшественици, живеели в модерна Украйна.

Имам поради, че това е единствено един метод да се покаже по какъв начин границите са се променяли непрестанно през последния век след 1918 и 1945 година Така че границите са променливи. Така че този въпрос е годен: Какво е Украйна?

Имам поради, че има Украйна, има украинци, има украински език, има своя лична православна черква, има украинско седалище на държавното управление в Киев. Аз не отхвърлям съществуването на Украйна.

Просто споделям, че този въпрос е доста по-сложен от дефинирането на Съединените щати или даже Унгария, макар че границите на последната са се променяли през времето. А в този момент, по отношение на суверенитета: за задачите на войната, Украйна не работи като суверенна страна. В Украйна сега има много американски военни съветници, и НАТО води война против Русия.

Съединените щати водят война в Украйна, тъкмо както Съединени американски щати водеха препоръките и китайците в Югоизточна Азия повече от 10 години. Или бих могъл да посоча Сирия. Ако Русия не беше в Сирия, ние евентуално също нямаше да сме там.

Това са прокси войни, които всяка огромна мощ води, както постоянно е било и евентуално постоянно ще бъде. Не би трябвало да сме сюрпризирани от това, само че също по този начин не би трябвало да лъжем за това и да се преструваме, че това е борба на демократична страна.

- Съмнявате ли се в това?

Украйна, несъмнено, не е народна власт. Аз не споделям, че това е неприятно място, само че несъмнено не е демократично. Така че това не е борба на народна власт против суперсила. Това е борба сред суперсили и в действителност съм ядосан от лъжите по този въпрос. Просто тъй като в случай че не разбирате какви са изискванията, то не можете да мислите ясно за какъв е казусът.

- Говорейки за проксита и дипломация, идващият ми въпрос се отнася до идеалната роля на дипломат. Ако гледате новините, може би сте чували, че американският дипломат в Будапеща интензивно политизира тук, като по този метод продължава да се държи като един от участниците в унгарските вътрешнополитически диспути. Как ще коментирате това?

Мисля, че подобаващата роля на един дипломат не е да приема бутикова лява полова политика и да я постанова на дребна страна с оръжие (смее се). А това е, което нашият дипломат прави сега в Будапеща. За мен като американец е срамно да знам, че заплащам заплатата на този човек.

Но да се заеме съвременна позиция във връзка с малко малцинство от възгледите на американците за сексуалността и да се наложи това на по-малка страна беше невъобразимо даже преди петнадесет години. Това, което преживяхте, се назовава „ културен империализъм “. А по това време даже Държавният департамент разбираше, че другите страни имат разнообразни нрави и религии, езици и обичаи. Все отново са разнообразни страни! И по тази причина имаме дипломати, с цел да се оправяме с тях.

Думата „ посланик “ допуска „ дипломация “. Научавам езика, узнавам културата — не влизам в спор и не наскърбявам античните традиции, тъй като това не ми носи нищо, с изключение на възмущение и опозиция.

Дипломацията е да печелите вашите врагове, вашите съдружници и евентуални съдружници за ваша изгода. Не е да изпълняваш странната страховита стратегия на някаква дребна демократична донорска група в акцията за правата на индивида, като атакуваш нечия хилядолетна просвета.

- Един финален въпрос: Какво е вашето обръщение към вашата унгарска аудитория?

Знаете, че татко ми е работил за Държавния департамент на Съединени американски щати през 80-те по време на Студената война, когато Унгария беше потисната нация. Мисля, че Съединените щати изиграха централна роля в освобождението на вашата страна от това.

И мисля, че спечелихме извънредно доста благосклонност от унгарците в процеса. Така че това ме кара да се усещам извънредно неловко и тъжно като американец, да видя този делегат от администрацията на Байдън да идва тук със странни полови политики, пробвайки се да ги наложи на унгарците без никаква причина, която е в интерес на американската национална сигурност или стопанска система. По никакъв метод не е американско. И по този начин, в резюме, желая да кажа, че скърбя.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР