След най-масовото убийство в САЩ, извършено преди малко повече от

...
След най-масовото убийство в САЩ, извършено преди малко повече от
Коментари Харесай

Тръмп няма намерение да слага под контрол огнестрелните оръжия

След най-масовото ликвидиране в Съединени американски щати, осъществено доскоро повече от две денонощия в Лас Вегас, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е рано за диспути за контрола върху притежанието на оръжия в страната.
" Възможно е това да се случи. Но не в този момент ", сподели той пред кореспонденти, които го придружиха в пътуването му до Пуерто Рико, съобщи БГНЕС.
Въпросът за контрола върху притежаването на оръжия в Съединени американски щати още веднъж стана настоящ, след нещастието в Лас Вегас, където в неделя вечерта 64-годишният Стивън Падък умъртви 59 души и рани над 500.
Републиканците, в това число Тръмп, обичайно се опълчват на стягането на разпоредбите за придобиване и носене на оръжие. Към това ги приканват съперниците им от Демократическата партия. Голяма роля по въпроса играе Националната оръжейна асоциация (НОА), която от дълго време е открила надзор върху редица конгресмени и сенатори, които идват от щати и места, където производството на оръжие е главен занаят и блокират всякаква законодателна самодейност, която може да го заплаши.
Според публикация в The New York Times Падок е съумял да преквалифицира купени законно полуавтоматични оръжия в автоматизирани. За задачата той е употребявал дискови магазинни пълнители, сходни на тези, които са се употребявали за известните в предишното автомати " Томпсън " - с тях в действителност се редуцира времето за пукотевица и то приближава това на автоматизираната пукотевица. Причината - има обратен тласък на оръжието, което в действителност разрешава не стрелецът да натиска спусъка при всеки изстрел, а откатът да бъде употребен като " мотор " и пръстът на спусъка да играе ролята единствено на механична опора, без придвижване. Тези пълнители също могат да се купуват законно в Съединени американски щати, някои за единствено 99 $.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР