След навлизането на руски войски в Украйна редица европейски държави

...
След навлизането на руски войски в Украйна редица европейски държави
Коментари Харесай

Китай е уклончив за войната на Русия в Украйна

След навлизането на съветски войски в Украйна редица европейски страни и Съединени американски щати оповестиха ограничения под формата на наказания. Повечето водачи в Западна Европа застанаха абсолютно на страната на Украйна, само че Китай вижда обстановката по различен метод.

" Китай следи от близко последните развития ", съобщи пред кореспонденти представителят на китайското министерство на външните работи, Хуа Чунин. " Призоваваме всички страни да проявят въздържаност и да не позволен обстановката да излезе отвън надзор ", добави Чунин. Според представителя на Китай съветската военна самодейност в Украйна не е инвазия. " Що се отнася до определението за " инвазия ", то ни връща към метода, по който гледаме на актуалната обстановка в Украйна " отговоря на въпрос от публицист Чунин. Позицията на Китай е, че " въпросът с Украйна има доста комплициран исторически подтекст и подтекст ".

Относно това на въпроса кой е виновен за спора, учудващо или не, Хуа Чунин уточни Съединени американски щати. " Те възпламениха огъня и подклаждаха горенето, по какъв начин ще угасят огъня в този момент? " Позицията на втората по величина на Брутният вътрешен продукт стопанска система в света е, че продавайки оръжие на Украйна, съдружниците са усложнили обстановката.

Има фундаментална разлика сред Китай и Съединени американски щати съгласно изказване на външното министерство. " Когато забележим риск от спор, ние няма да създадем същото като Съединени американски щати, които предложиха на Украйна огромно количество военно съоръжение ", показва Чунин.
Реклама
" Ако двама души покрай вас се карат и наподобява, че следва юмручен пердах, какво ще извършите? Ще подадете на някой от тях револвер, нож или някакъв различен тип оръжие? " изясни пред публицисти представителят на китайското държавно управление. " Оръжията в никакъв случай не могат да решат всички проблеми. Не е моментът да наливате олио на огъня. "

" Трябва също по този начин да подчертая, че връзките сред Китай и Русия се основават на несъюзничество, неконфронтация и ненасочване към трета страна " акцентира Чунин като изясни, че експанзията на съветската страна не идва след предварителното утвърждение на Пекин.
По тематиката с Тайван
" Китай остава единственият непрекъснат член на Съвета за сигурност (на ООН), който към момента не е осъществил цялостно национално обединяване ", показа пред публицистите на конференцията Чунин. Според представителя на китайското държавно управление има голяма разлика сред Тайван и Украйна, защото Тайван " постоянно е бил неразделна част от Китай ".

" НАТО към момента дължи кръвен дълг на китайския народ ", добави Чунин, като уточни случай от преди към 20 години, в който бомбардировки на НАТО убиват китайски публицисти в Югославия. Според Китай, страната даже и през днешния ден е " пред реалистична опасност от Съединени американски щати, защото те безсмислено и жестоко се месят във вътрешните работи на Китай и подкопават суверенитета и сигурността на Китай по въпроси, в това число Синдзян, Хонконг и Тайван ".
Реклама Позицията на Индия
Посланикът на Украйна Игор Полиха в четвъртък " плеледира " за намесата на Индия в спора с Русия, като съгласно него позицията на страната може да накара Путин да " размишления ". Докато украинският посланник в Индия похвали премиера Моди и позицията на страната като " мощен международен водач ", имаше и мощна рецензия към позицията на външното министерство.

" Препоръките и изказването на вашето министерство на външните работи, че Индия следи от близко развиването на събитията. Ние сме надълбоко недоволни от тази позиция. Какво значи това - следим деликатно? Сега 50 души са убити. Когато стотици и хиляди бъдат убити в този случай, какво ще се случи? Ще следите от по-отблизо ли? " споделя пратеникът на Украйна пред NDTV, локална медия.

Проблемът съгласно някои анализатори е, че голяма част от оръжията на Индия са продадени или създадени в Русия. Танви Мадан, старши помощник в мозъчния концерн Brookings, означи в Twitter, че военната взаимозависимост на Индия от Русия е забележителна и това се отразява на нейната позиция по въпроса. " Оценките варират от 50-80% от това какъв брой от съществуващото съоръжение на индийската войска е от съветски генезис... Знаем, че Путин не реагира добре, когато усеща, че го натискат. Той намира способи да разкрие недоволството си или да накаже всеки, който го е разстроил ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР