След навършването на 50 години метаболизмът се забавяСлед навършването на

...
След навършването на 50 години метаболизмът се забавяСлед навършването на
Коментари Харесай

Храни, от които трябва да се откажем, ако сме над 50-годишни

След навършването на 50 години метаболизмът се забавя

След навършването на 50 години метаболизмът се забавя и за тялото става все по-трудно да преработи признатата храна. Това може да докара освен до затлъстяване, само че и до нараснал риск от гибел от сърдечно-съдови болести.

" За да не се случи това, поучавам всички хора, прекрачили прага на 50-ата си годишнина, да стартират да обръщат повече внимание на храненето си. В последна сметка не можете да отлагате повече. Освен това ще би трябвало да се откажете от потреблението на някои обичани храни ", споделя диетологът доктор Андрей Лисенков.

Преработено месо

Замразени хапки, котлети, салами и кнедли - всичко това би трябвало да се изключи от менюто на хората над 50 години. В последна сметка всички тези артикули съдържат доста натрий и консерванти. Консумацията им може да провокира внезапен скок на налягането и в дълготраен проект да аргументи развиване на онкологични болести.

Сладки десерти

Бисквитките, тортите и мъфините са с доста високо наличие на захар. Това усилва риска от смъртоносни болести като диабет, сърдечно-съдови болести и рак.

Пържена храна

Пържената храна съдържа огромни количества наситени мазнини, които способстват за развиването на сърдечни болести. Рисковете са изключително високи за хората над 55 години.

Напитки, от които хората над 50 години би трябвало да се откажат

Освен от изброените храни, хората над 50 години би трябвало да се откажат и от някои питиета, написа

Газирани питиета

Няма безусловно никаква изгода от тяхната консумация. Те са нездравословни даже за младежите и още повече за техните баби и дядовци. Консумацията им освен нервира стомаха и може да аргументи обостряне на съществуващите стомашно-чревни болести, само че и води до повишение на кръвната захар и налягането.

Кафе и мощен чай

Съдържащият се в тях кофеин нарушава работата на нервната и сърдечно-съдовата система, което може да докара до съществени проблеми с придвижване на възрастта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР