След НАТО започна да отговаря на руската инвазия в Украйна,

...
След НАТО започна да отговаря на руската инвазия в Украйна,
Коментари Харесай

The Daily Record: Русия може да смаже НАТО със супероръжия

След НАТО стартира да дава отговор на съветската инвазия в Украйна, съветският президент Владимир Путин предизвести всеки, „ който може да се изкуши да се намеси в настоящите събития “, че ще се сблъска с „ последици, които в никакъв случай не сте срещали в историята си “.

Повечето незабавно повярваха, че тези думи съставляват нуклеарна опасност, само че Русия разполага с необятен набор от усъвършенствани нови оръжия, наречени супероръжия от Путин, които биха могли да имат ужасяващо влияние в Украйна и по-далеч, без да рискуват неизбежните последствия от нуклеарен спор.

Кж-47M2 " Кинжал ", хиперзвукова аеро-балистична ракета въздух-земя, е по едно и също време бърза, лети с към 7600 благи в час и е пъргава, изпълнявайки бързи маневри, които биха й помогнали да избегне всяка сегашна система за противоракетна защита на НАТО, написа The Daily Star.

Последното потомство съветски ракети е задоволително бързо и гъвкаво, с цел да избегне актуалните защити на НАТО, фотография: Руска войска.

Непотвърдени известия сочат, че редица изтребители МиГ-31, въоръжени с ракети „ Кинжал “, са изпратени от авиобаза „ Солци “ до военноморската авиобаза Черняховск, сред Беларус и Полша, при започване на февруари 2022 година

Предназначена за заличаване на кораби, както и на наземни цели, Кинжал е неудържима ракета, която може да бъде въоръжена с нуклеарни или високо избухливи бойни глави, както и да нанася съществени вреди, единствено като поразява задачата си с висока скорост.

Но друго супер оръжия на Путин въобще не би трябвало да удря задачата си, с цел да я деактивира изцяло. Радиоелектрическата ракета Елабуга имитира електромагнитния подтик [EMP], генериран от нуклеарна бомба.

МиГ-ове способни да носят ракетите са стационирани към Украйна. Снимка Дмитрий Пичугин.

Смята се, че те са в положение да изпържат всяка електронна система в радиус от три благи, да унищожат компютърно следено съоръжение и да сведат вражеските ракети, радарно съоръжение и даже танкове до ненужен скрап.

По-малка версия за раница с прякор „ Ранец “ може да бъде пренесена на полесражение и даже ситуирана зад вражеските линии, с цел да осакатява системите за командване и надзор.

„ Листва “ е друго съветско оръжие, употребяващо електромагнитно лъчение за подкрепяне на настъпващите сухопътни войски.

Дистанционно ръководеното транспортно средство за разминиране употребява ултра високочестотни радиовълни, с цел да обезврежда мини и други експлозиви от разстояние до 100 ярда.

Листва може да детонира мини на извънредно разстоние, отваряйки пътя за съветските бронетанкови елементи.

Говорейки в Руската академия на военните науки през 2019 година, началникът на Генералния щаб Валери Герасимов се похвали, че Русия създава съвременни нови оръжия, които ще разрешат на съветските сили да „ завладяват и поддържат самодейността “ във всяка бъдеща борба.

Герасимов добави, че „ с цел да отговорим на опасност, би трябвало да създадем опасност “.

„ Като действаме бързо “, сподели той, „ би трябвало да изпреварим съперника си с превантивни ограничения, да идентифицираме уязвимите му места в точния момент и да създадем опасността, че ще бъдат нанесени неприемливи вреди “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР