След Наталия - изкуственият интелект, който събираше данни и проверяваше

...
След Наталия - изкуственият интелект, който събираше данни и проверяваше
Коментари Харесай

След Наталия вече ни се обажда и Виктор, IT специалист ни съветва да търсим МВР

След Наталия - изкуственият разсъдък, който събираше данни и ревизираше дали сме от София, в този момент на хоризонта се появи и Виктор, а на този декор IT експертът Деян Аврамов разяснява пред Бг он еър, че трябва да сигнализираме Министерство на вътрешните работи.

" Ако Наталия или Виктор ни се обадят - би трябвало да затворим телефона. Ако позвъняването придобие темперамент на машинация или добиване на информация, или и двете - тогава би трябвало да сигнализираме Министерство на вътрешните работи . Първият сигнал е, че някой, който не се легитимира, изисква нещо от вас, или изисква нещо от вас да се случи незабавно. В съответния случай няма директна заплаха, само че е въпросът по какъв начин ще се употребява тази информация ", посочи IT експертът Деян Аврамов.

По думите му информацията, която се извлича, е местоположението на телефона.

" Може да бъде употребявано по легален, само че може да бъде употребена и по противозаконен метод. Има метод да се имитира телефонният номер, от който ви се обаждат. Това е телефонен номер, който се показва за този, който ви се обажда. Такива позвънявания са доста постоянно идващи от други страни, в които стандартите за сигурност са занижени. Заради това, когато забележим, че ни звъни номер от чужбина, би трябвало да бъдем бдителни ", добави специалистът. Той означи, че когато ни се звъни от български телефонен номер - един от разновидностите е услугата да е закупена от мобилен оператор, а другият - мобилният оператор да има съществуваща накърнимост и да разрешава имитирането на номера .

" Когато една маркетингова компания желае да направи подобен тип изследвания, тя би трябвало да мине през развой, който е за опознаване на клиента. Трябва да удостовери какво тъкмо ще прави с тези номера, които ще закупува и по какъв метод ще ги употребява ", напомня Аврамов. Той е на мнение, че тези данни е допустимо да се употребяват и за локалния избор.

" Трябва да се направи инспекция на кого се дават телефонните номера ", уточни IT експертът. Според наблюдаващи всеки пети българин към този момент желае изкуственият разсъдък да бъде неразрешен.

" Изкуственият разсъдък може да бъде инструмент, който повече оказва помощ хората, в сравнение с да вреди, най-малко на този стадий. Разбира се, всяко инженерно знамение може да бъде употребявано и за неприятно, освен за положително. Изкуственият разсъдък намира необятно приложение в нашата сфера, като филтрира и разпознава хакерски атаки. Той може да бъде потребен и за всеки бизнес, стига бъде оползотворен. За потреблението на изкуствения разсъдък би трябвало да има правилник ", безапелационен е Деян Аврамов.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР