След настоящата пандемия COVID-19 няма да изчезне, а от опасен

...
След настоящата пандемия COVID-19 няма да изчезне, а от опасен
Коментари Харесай

Covid-19 ще се превърне в сезонно заболяване, засягащо най-силно децата

След актуалната пандемия COVID-19 няма да изчезне, а от рисков вирус ще се трансформира в сезонно заболяване, което ще засегне най-силно здравето на децата. Това се потвърждава от образци за други сходни патогени, които през днешния ден не предизвикват нищо друго с изключение на елементарната простуда, написа немският районен вестник Hessische Niedersächsische Allgemeine.

Няма да има „ безконечна пандемия ", тъй като колкото повече хора са имунизирани против COVID-19 или се разболяват от него, толкоз по-добре ще работи така наречен групов имунитет. В резултат на това вирусът ще се трансформира в сезонно заболяване, което обаче ще удари най-силно децата.

Учени от Университета в Пенсилвания и Университета в Осло са пресметнали по какъв начин може да се промени обстановката, в случай че повече хора имат имунитет против ковид, въпреки и краткотраен. Те са стигнали до извода, че най-много децата ще стартират да се разболяват от COVID-19, най-малко до момента в който не бъде създадена ваксина за тях.

Можем да се каже, че това е смяна към по-добро, отбелязва вестникът, тъй като в множеството случаи младежите страдат от заболяването в лека форма. Но при възрастните инфекцията е сериозна, с висок риск от смъртност. Прогнозата на учените е доста реалистична, както се вижда от образци за развиване на други рискови патогени. Генетичният разбор сподели, че човешкият ковид OC43, който провокира зараза от грип в Азия и Русия през XIX век, се е трансформирал в елементарна простуда, която в този момент визира деца на възраст от 7 до 12 месеца.

При изчисленията си обаче специалистите не са взели под внимание фактора за това какъв брой дълго ще трае имунитетът при човек, който е имал COVID-19. Резултатите от проучванията демонстрират, че той е относително малко. Например в Германия за здрав човек се дефинира подобен през първите шест месеца след зараза. Също по този начин не е известно какъв брой дълго имунизациите ще пазят, както и какъв е резултатът от повторната имунизация. Тези въпроси са едва изучени, акцентира изданието.

Също по този начин е мъчно да се предскаже по какъв начин вирусът ще мутира в бъдеще. В тази връзка епидемиолозите упорстват, че е належащо да се произведат допустимо най-вече ваксини и да се имунизират допустимо най-вече хора, като по този метод се оставя COVID-19 с по-малко място за развиване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР