След настъпването на зимата и падането на първия сняг отново

...
След настъпването на зимата и падането на първия сняг отново
Коментари Харесай

Между 100 и 700 лв. е глобата за непочистени тротоари пред блоковете в столицата

След настъпването на зимата и рухването на първия сняг още веднъж ставаме очевидци на непочистени сектори, а тук-там и на заледени улици, което пък от своя страна може да докара и до голям брой произшествия.

Почистването на улици и булеварди след изобилния снеговалеж в столицата към този момент стартира. На места обаче заледени сектори и непочистени площадки пред жилищни блокове към момента има.

" Започва се с почистването на МГТ-тата, ОЗ-тата и вътрешнокварталните улици, като естествено, че почистването в началото се стартира с разпространяване на смеси, това е натриев хлорид. След прекъсване на снеговалежа, тогава към този момент стартират служащите да почистват и тротоари ", изясни Стефка Енчева, шеф отдел " Контрол по запазване на околната среда ", Столичен инспекторат.

На територията на Столична община спирките на всеобщ градски превоз са към 4000, като те би трябвало да бъдат почиствани до 7:30 ч. сутринта, а броят на вътрешнокварталните улици е малко над 4300.

" Във връзка с пандемичната конюнктура, по предписание на кмета, ще се почиства цялата повърхност на тротоарите, което сега на всички места се прави. Като може да се разхвърлят смеси, точно сол, за разтопяване на леда, който е по тротоарите и по-късно към този момент разчистване с гребла, като се вършат естествено купове, само че тези купове би трябвало да се поставят на тротоара ", сподели Енчева.

Според регламента, с приоритет на разчистване са булевардите и по-големите улици, а пространствата пред блоковете са отговорност на живущите в тях. При неспазване на регламента, нарушителите подлежат на санкции.

" В случай, че не е почистено, инспекторите на Столичен инспекторат управляват, където установяват, че не са почистени териториите, естествено, че се постановат наказания. Може с фиш, а може и с акт на съответния ръководител на дом съвета, с акт, който е от 100 до 700 лева ", сподели Енчева.

Столична община припомня на хората да почистват заледените сектори пред домовете им и допълват, че отговорността е тяхна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР