След напрежението пред Софийския университет на 20 ден от протестите

...
След напрежението пред Софийския университет на 20 ден от протестите
Коментари Харесай

СДВР за инцидента пред СУ на протестите: На място не се установи нарушение от старана на водача

След напрежението пред Софийския университет на 20 ден от митингите не може към момента да се потвърди дали кола е минала през крайници на протестиращ, както твърди самият той. Това споделиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи.

На място не се откри нарушаване от старана на лидера, показаха от столичната дирекция.



Напрежение породи сред полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет към 22 ч. през вчерашния ден. До обстановката се стигна, откакто водач с лек автомобил се опита да премине, само че не беше позволен от протестиращи.
Напрежение при Софийския университет, откакто кола удари протестиращ Момчето е с лека травма на крайници, водачът подаде тъжба против протестиращите
Малко по-късно те желаеха да бъде извикана кола за спешна помощ, с цел да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е потърпевш от прикосновение с автомобила.

Според Столична дирекция на вътрешните работи няма очевидец на случката, а охранителните камери се преглеждат, с цел да се удостовери дали е имало прикосновение на автомобила с протестиращия.

„ Пускайки придвижването, в кръстовището пред университета се озова автомобил, който беше обкръжен от присъстващите хора, които прииждаха даже от тротоара. Движението на кръстовището беше освободено ", сподели Тони Тодоров, зам. - шеф на отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.
Шофьорът, взел участие в случая при СУ, подаде тъжба против протестиращите До напрежението се стигна, когато при опита си да премине с автомобила, той прегази крайници на протестиращ
При тази обстановка породи случай, при който лидерът реши да даде заден, с цел да напусне кръстовището без никакви искания. Чу се зов, момче от протестиращите заяви, че автомобилът е минал през крайници му. Започна словесна битка сред лидера, протестиращите и сред нас, може да се каже, че породи напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а лидерът беше тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта. Тестовете бяха негативни, добави Тодоров.

От столичната дирекция обявиха, че държанието на стачкуващите е било неприлично, тъй като те са хвърляли пръст, кенчета и разнообразни предмети по автомобила.

" От Столична дирекция на вътрешните работи приканиха в случай че митингът тази вечер има уредници, да се срещнат с полицията, с цел да се уговори методът на провеждането му. До момента нито един от митингите не е извършен с съобщение “, акцентира Тодоров.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР