След напрежението между роми и полиция в Ихтиман, bTV излъчи

...
След напрежението между роми и полиция в Ихтиман, bTV излъчи
Коментари Харесай

Докато МВР озаптява циганските безчинства в Ихтиман bTV пусна "скандално ВИДЕО за полицейски тормоз" в местното РПУ

След напрежението сред роми и полиция в Ихтиман, bTV излъчи фрагменти, изпратени от фен, който твърди, че демонстрират полицейски произвол със арестуван.

На видеото зад кадър се чуват мъжки гласове, които карат арестувания да прави разнообразни неща пред камера. Според индивидът, изпратил записите, видеоклиповете са снимани в районното ръководство на Ихтиман, а хората зад кадър за служители на реда.

Шефът на районното ръководство Лъчезар Колев удостовери, че клиповете са снимани в постройката му, само че отхвърли да е бил осведомен за сходен случай.

По думите му мъжът на видеото е престъпно проявен, който е добре прочут на Министерство на вътрешните работи и сега се намира в софийския затвор.
„ Такова отношение към арестуван не би трябвало да има”, безапелационен е Лъчезар Колев.

Припомняме, че битите в Ихтиман чиновници на реда, са били нападнати от близо 60 души. И двамата пострадали са си извадили медицински за пострадванията.

По думите им и преди е имало сходно обстановки в ромската махала, само че в никакъв случай не се е стигало до чак такава експанзия.

Причина за избухналото напрежение стана опит на служителите на реда да арестуват водач на джип, който съгласно тях криволичел по пътя.
„ Не ни дадоха да вземем лидера. Дърпаха ни, бутаха ни, не ни изпълняваха разпорежданията. Всичко продължи към 15 минути”, описа единият от пострадалите Георги Митев.

По думите на шефа на районното ръководство в Ихтиман сега се води следствие на случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР