След направените около 1200 бързи теста за COVID-19 в Банско,

...
След направените около 1200 бързи теста за COVID-19 в Банско,
Коментари Харесай

След проверка с PCR се оказва, че в Банско няма нито един положителен резултат за COVID-19

След направените към 1200 бързи теста за COVID-19 в Банско, към 8% от тях са били позитивни за антителата IgG и IgM. Оказва се обаче, че откакто тези 8% са изпратени за удостоверение с PCR в София, измежду тях няма нито една позитивна проба. Това заяви в изявление с Валя Ахчиева шефът на Регионалната здравна ревизия в Благоевград доктор Калоян Калоянов.
„ Досега са направени към 1200 теста, всички са негативни. Тези, които са били позитивни на бърз тест по IgG и IgM са изпратени за PCR проби в София и всичките са негативни досега. Като % е 8% от всички изследвани " разяснява доктор Калоянов.
Според доктор Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за отбрана правата в опазването на здравето, тези резултати сочат, че в Банско строгите ограничения са въведени без да има действителна потребност за това.
"Тези данни потвърждават характерност на място, където не е имало гърмеж, какъвто беше приписан. В мен имаше подозрения за тези ограничения, които се приложиха. Според мен, те бяха безусловно несъответстващи ограничения. Това блокиране на града, поради открити няколко души, за които май се оказа, че тестванията са били негативни на някакво британско семейство. Мярката беше непропорционална и изцяло ненужна. Това, което се вижда от това проучване е, че Банско не е българският Ухан и че там не е било огнище на гърмеж.
Оказа се, че 9-годишният англичанин в Банско не е инфектиран с ковид
Имало е евентуално инфектирани, както има и в доста други градове на страната, само че блокадата беше изцяло непотребна. Правилният метод в такива случаи е, както сега се изследват хората, това трябваше да бъде направено тогава. И тези хора, за които се откри, че са позитивни и са носители на вируса, те да бъдат сложени под карантина, не да се блокира целият град " разяснява пред Валя Ахчиева доктор Кацаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР