След нападението и преследване в столичния квартал „Люлин” единият от

...
След нападението и преследване в столичния квартал „Люлин” единият от
Коментари Харесай

Още издирват единия от бившите затворници, нападнали жена

След нападението и гонене в столичния квартал „ Люлин” единият от нарушителите беше арестуван . Вторият обаче се укрива сполучливо досега.

И двамата са познати на полицията с богатите си престъпни досиета. Единият – този, който е хванат, е излязъл от пандиза преди 10 дни, където бил за обири.

Жертвата - Вера Таир, описа тази заран пред Нова телевизия, че към 22:40 почиствала колата си. Тъй като била с огромна качулка, не усетила нищо. Някой я повалил, хващайки я за врата. Първоначално тя си мисли, че това е смешка на някой прочут. Разбира, че това е нахлуване, когато мъжът стартира да я натиска по-силно в земята. Вера стартира да вика и да маха с ръце. Тъй като има сняг, нападателят залитнал, а Вера се изправила и тръгнала да го гони в посоката, в която бяга.

Тя чула, че моторът на колата й е включен, обърнала се и видяла, че има втори човек на 2-3 метра от джипа. С чадъра си пробва да го изгони, само че не съумяла. Жената се обадила на 112, откакто джипът потеглил в незнайна посока.

От полицията незабавно почнали гонка.

„ Забелязвайки ни, стартира с рискови маневри сред останалите участници в придвижването да се пробва да ни избяга. Светофарът светеше алено, колите бяха спрели. Той влизайки в насрещното, се опита да изпревари цялата колона и просто към този момент завоя беше прекомерно изострен, не можа да го вземе и се качи на бордюра ”, описа Явор Георгиев от 9-то районно полицейско ръководство.

След това крадците слезли от джипа и хукнали да бягат. Единият е арестуван единствено 15 минути по-късно, само че другият съумял да се измъкне.

От началото на годината до през днешния ден са се нараснали кражбите на коли със разпален мотор - в София те са 26, като за съпоставяне през 2017 са за този интервал са били 12. Органите на реда още веднъж поучават никога да не оставяме моторите на колите си, до момента в който не сме на шофьорското място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР