След нападение с дрон в района на летището в руската

...
След нападение с дрон в района на летището в руската
Коментари Харесай

Пожар избухна в района на руско летище. Според Русия отново става дума за нападение с дрон

След нахлуване с дрон в региона на летището в съветската Курска област е зародил пожар, заяви губернаторът на района Роман Старовойт, представен от съветската работа на Радио Свободна Европа.

Според известието се е запалил контейнер за предпазване на нефт. Новината идва ден откакто Русия заяви за на своя територия. Впоследствие Москва упрекна Украйна за офанзивите.

Рано във вторник губернаторът на Курска област Роман Старовойт в Телеграм, че в региона на локалното летище е избухнал пожар след нахлуване с дрон.

" Пожарът се локализира. На място работят всички специфични служби ", написа Старовойт. По думите му няма жертви.

Украинското командване към момента не е коментирало информацията.

Курска област граничи със Сумска област на Украйна, а летището в Курск се употребява както от военни, по този начин и от цивилен самолети. От 24 февруари обаче - началото на съветската военна инвазия в Украйна - то не е приемало цивилен самолети, показва съветската работа на Радио Свободна Европа.

Атаката покрай летището в Курск е третата на територията на Русия за последните два дни. В понеделник на две летища - покрай Саратов и Рязан, а след това министерството на защитата на Русия упрекна Украйна за офанзивите.

Украинската страна не разяснява публично известията за набези на съветска територия. Михайло Подоляк , консултант на президента на Украйна, само в профила си в Туитър, че земята е кръгла, само че за жалост " астрономията не е изучавана в Кремъл ".

" Иначе щяха да знаят: в случай че пускате нещо доста постоянно във въздушното пространство на други страни, рано или късно незнайните летящи обекти ще се върнат на мястото на политане ", написа Подоляк.

В същия ден съветската авиация нанесе масирани удари на територията на Украйна, при които починаха четирима души, а десетки селища останаха без ток и вода.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР