След намаляването на субсидиите на партиите на 1 лв. за

...
След намаляването на субсидиите на партиите на 1 лв. за
Коментари Харесай

Горанов: След намаляването на субсидиите икономията в бюджета ще бъде между 16 и 18 млн. лв.

След намаляването на дотациите на партиите на 1 лева за глас от 1 юли, икономията в бюджета за 2019 година ще бъде към 16 млн. лева Това разгласи пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Ние се опасяваме от взаимозависимост, по тази причина сме подкрепяли до момента това равнище на партийни дотации. Но откакто сътрудниците от другите партии не се опасяват, ние не сме по-лоши от тях, ще се оправим “, съобщи Горанов. „ Колегите от Българска социалистическа партия не откриха никакъв по-смислен мотив да се върнат в Народното събрание от това да си понижат дотациите – добре, ще ги намалим'', сподели още той.

Финансовият министър изясни, че към този момент е входирано в Народното събрание изменение в Закона за бюджета за 2019 година, с което от 1 юли годишният размер на дотацията за всеки автентичен глас се дефинира в размер на 1 лева

,,След 1 юли – за второто полугодие, размерът на дотацията ще бъде по този начин преизчислен, че да се получава тъкмо по 1 лева.'', сподели още той.

Финановият министър изясни, че теоретично икономиите за бюджета биха възлезли на към 16-18 млн. лева за 2019 година

,,За идващите години – в случай че в този момент годишно са планувани към 38 млн. лева на база на резултатите от последните избори, в този момент към 3 млн. лева ще получават годишно партиите'', разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР