След над три часа разправии общинските съветници не избраха кмет

...
След над три часа разправии общинските съветници не избраха кмет
Коментари Харесай

СОС отложи избора на кмет на „Красно село“

След над три часа разправии общинските съветници не избраха кмет на столичния регион „ Красно село “. Кой ще застане отпред на региона ще се реши на изключително съвещание идната седмица. Изборът ще е сред тримата заместници на Росина Станиславова – Николай Веселинов, Веселин Кирев или Албена Белянова.

От „ Демократична България “ предложиха общинският консултант Борис Милчев да е новият кмет на столичния регион „ Красно село “ до локалните избори през есента. За поста имаше още една кандидатура на Николай Николов от Българска социалистическа партия. И двете оферти не съумяха да минат, тъй като от ГЕРБ-СДС бяха безапелационни, че съгласно закона изборът би трябвало да е всред някой от тримата заместници. Социалистите и Демократична България пък поясниха закона по различен метод.

От Българска социалистическа партия предложиха да трансформират структурата на региона, само че и това предложение не мина.

Четири пъти през днешния ден призовахме сътрудниците от „ Демократична България “ да предложат някой от заместниците в региона, само че те не го направиха. Безобразие е близо 100 хиляди души да останат без кмет. Надявам се, че през идната седмица Демократична България ще могат да опознаят заместниците на Росина Станиславова, сподели след съвещанието шефът на СОС Георги Георгиев.

Законът има разнообразни тълкувания. Район „ Красно село “ е потънал и строшен, потопена е и неговата администрация. Изборът сред заместниците на Росина Станиславова значи, че тя ще продължи да ръководи региона, тъй като те са назначени от нея, безапелационен беше Николай Николов от Българска социалистическа партия, който беше и една от кандидатурите за поста.

От „ Демократична България “ поехме своята отговорност и внесохме предложение – Борис Милчев да оглави региона. Това съгласно нашите адвокати е законосъобразно решение. След като през днешния ден бе явно, че няма да има решение – предложихме тримата заместници да показват своята визия за развиването на региона до изборите през есента, изясни Бойко Димитров от Демократична България.

Досегашната кметица Росина Станиславова бе отстранена от служба на 1 март от Общинската изборна комисия – Столична община. Причината бе, че Върховният административен съд я осъди за спор на ползи.

Конфликтът на ползи, доказан от съда, бе открит от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) преди две години. Причината е, че в качеството си на кмет Станиславова е сключила контракт с щерка си.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР