След над 20 г. разпад недостроеният комплекс ИПК Родина на

...
След над 20 г. разпад недостроеният комплекс ИПК Родина на
Коментари Харесай

ИПК "Родина" има нов собственик

След над 20 година разпад недостроеният комплекс ИПК " Родина " на бул. " Цариградско шосе " към този момент има нов притежател. След търг, разгласен от частен правосъден реализатор, постройката и терен от 56 дка към този момент са благосъстоятелност на " Изток плаза " на лекар Михаил Тиков, който държи най-голямата верига лечебни заведения в страната, измежду които " Софиямед ".

Имотите, които включват и прилежащата печатница, бяха препоръчани от частен правосъден реализатор за близо 40 млн. лева в две обособени процедури, а купувачът печели с малко над минималната цена, оповестява " Капитал ".

" Изток плаза " е благосъстоятелност на " Булфарма " (51%) и " Диагностично-консултативен център Софиямед " (49%), като крайни притежатели са Михаил Тиков и фамилията му. Чрез записаната в Пазарджик " Булфарма " Тиков е притежател на най-голямата като доходи верига лечебни заведения в София ( " Софиямед " ), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Семейството има и два хотела под марката " Хеброс " - в Пазарджик и Батак, а преди година закупи и столичния " Силвър хотел ".

Продажбата на комплекса беше по искане на синдиците на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) поради неизплатени задължения на притежателя на парцелите. Това са " Издателско-полиграфически комплекс Родина " и дъщерното му " Родина тауър ", които се управляват от майката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски Ирена Кръстева.

Михаил Тиков споделя за " Капитал ", че договорката ще бъде финансирана с банков заем като не показва детайлности. Към момента и не афишира проектите си за парцела.

В медицинските среди името на Тиков се свързва с това на депутата от Движение за права и свободи, само че единствената забележима връзка сред двамата е, че лечебните заведения на Тиков са огромен рекламодател в медиите на Пеевски. Самият Тиков отхвърля депутатът да има присъединяване в договорката. " Явихме се на търг и спечелихме ", споделя той за " Капитал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР