След на граничния полицай поиска спешни мерки. Тя настоява са

...
След на граничния полицай поиска спешни мерки. Тя настоява са
Коментари Харесай

След убийството на полицая: Синдикатът на МВР поиска повече техника и служители по границите


След на граничния служител на реда изиска незабавни ограничения. Тя упорства са повече техника и чиновници по границите, които да са подготвени и да познават региона, както и следови кучета.

От синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи дефинираха случая на границата като ликвидиране.

„ Този случай си е безусловно ликвидиране, не е престрелка, някакъв случай при гонене, това си е ликвидиране. От другата страна се прострелва чиновник на Министерство на вътрешните работи, чиновник на страната “, сподели, Генади Тенев, зам.-председател на УС на СФСМВР.
Синдикатът на Министерство на вътрешните работи упорства за незабавни ограничения
Снимка: bTV

От синдиката са безапелационни, че границата не може да се охранява с командировани чиновници.

„ Повече чиновници, по-добра техника и кучета. Не става единствено с командировани през 15 дни, сътрудниците са изтощени, на разнообразни места се командироват, не познават територията. Насищане на мястото с техника и хора. Техника и хора, и кучета “, добави още той.

Вътрешният министър незабавно да реагира и да показа два проекта - първият - за обучаване и назначение на гранични служители на реда, упорстват още от синдиката.
Синдикатът на Министерство на вътрешните работи упорства за незабавни ограничения
Снимка: bTV

„ Увеличаване на щатове, назначение на хора, образованието им и изпращането им на застрашени сектори. Няма да се реши въпросът без особено подготвени хора, на които това им е работното място. Заедно с това тези хора би трябвало да бъдат доста добре екипирани и оборудвани “, сподели Валентин Попов, ръководител на УС на СФСМВР.

Важно е и какви ограничения ще вземе Министерство на вътрешните работи, с цел да понижи риска от сходни нещастия.

„ По турската граница има региони, които не се покриват нито от мобилните оператори, нито от системата ТЕТРА, която употребява Министерство на вътрешните работи. Което значи и то се е случвало – против патрул от двама сътрудници могат да се изсипят 10, 20, 30, 50 или повече мигранти, а сътрудниците няма по какъв начин да повикат подкрепление. Той беше един от нас и отиде, уповавам се, на едно по-добро място, по метод, по който не би трябвало да се случва “, сподели още той.
Синдикатът на Министерство на вътрешните работи упорства за незабавни ограничения
Снимка: bTV

Необходими са незабавни вложения в техническо съоръжение по граничната вадичка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР