След мотосезона настъпва пауза за мотористите до другия сезон. За

...
След мотосезона настъпва пауза за мотористите до другия сезон. За
Коментари Харесай

Мотоциклетът през зимата

След мотосезона настава пауза за мотористите до другия сезон. За да можете да се стартира още веднъж напролет без закъснение и дълги визити в сервиза, мотоциклетът би трябвало да бъде квалифициран за зимуване.

Всеки, който няма самочувствието да се грижи за мотоциклета си, може да се възползва от по-ниски цени през студения сезон, тъй като в сервизите понижава работата спрямо лятото. Можете и сами да се погрижите в допълнение за машината си през студените месеци.

Първо би трябвало да измиете добре мотоциклета, като не забравяте да напълните или изпразните резервоара преди този момент, според от инструкциите на производителя. По-специално пластмасовите резервоари би трябвало да се изпразнят, защото горивните съставни елементи са склонни да се изпаряват през стените на резервоара.

Трябва да се възнамерява време за разчистване, тъй като освен елементарно наличните места от пластмаса, багра или хром би трябвало да бъдат почистени. Независимо дали става дума за предната част на мотора, долната част на изпускателната система, изпускателния колектор или лагерите на клатещото се рамо, цялостни с грес за веригата при колела с верижно задвижване - през зимата има задоволително време за разчистване, поддръжка и слагане на частите, които са били отстранени назад където им е мястото.

Ако спирането на карането продължи няколко месеца, батерията би трябвало да се зареди до 100 % най-малко един път през интервала със зарядно устройство. Това също има смисъл за по-кратки престои тъй като вярната поддръжка удължава живота на батерията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР