След множеството клипове в интернет, в които се вижда как

...
След множеството клипове в интернет, в които се вижда как
Коментари Харесай

Ще бъдат ли да бъдат наказани водачите, качващи видеа как шофират с превишена скорост?

След множеството клипове в интернет, в които се вижда по какъв начин водачи ръководят коли с превишена скорост или дрифтират – по какъв начин могат да бъдат санкционирани нарушителите на пътя, похвалили се сами в мрежата? Това разяснява юристът Силвия Петкова. По думите ѝ не е невероятно да се потвърди кой е бил зад кормилото единствено по видеата. Според юриста обаче това би било извънредно мъчно.

Предвидените от закона наказания са или по Закона за придвижване по пътищата, съгласно който се постанова парична санкция според от превишението, или по Наказателния кодекс, който планува ефикасна присъда до 2 година По думите на Петкова двете санкции не могат да се ползват дружно. " Прокуратурата е тази, която би следвало да се самосезира и да направи опит да извърши следствие ", сподели юристът в ефира на NOVA. Тя обаче не скри, че няма информация водач, карал с превишена скорост, да е лежал в пандиза.

Според Силвия Петкова повода, заради която страната избира административно да глоби сходни извършители, е, че това ѝ излиза по-евтино, по-лесно е и по-бързо. Можело обаче и да се дължи на неведение.

" Ако имаме по-добро гражданско присъединяване и повече гражданска съвест, подавайки сигнали нарушаванията ще намалеят ", безапелационна е юристката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР