След многочасови дебати и с крехко мнозинство от 27 гласа

...
След многочасови дебати и с крехко мнозинство от 27 гласа
Коментари Харесай

Парламентът в Лондон все пак ще определи какъв ще е разводът с ЕС

След многочасови диспути и с нежно болшинство от 27 гласа Народното събрание в Лондон въпреки всичко даде знак, че той ще дефинира какъв ще е разводът в Европейски Съюз, заяви АП.

Поправката беше импортирана от консерватора сър Оливър Летуин. Така беше заобиколен блокажът в парламентарната процедура и беше дадена опция на депутатите тази седмица да дефинират кой вид за използване на Брекзит ще бъде допустим за болшинството от членовете на Камарата на общините.
 Три промени за Брекзит гласоподават в английския парламент
Три промени за Брекзит гласоподават в английския парламент

Лондон търси излаз от задънената улица

Очаквано тридесет депутати от Консервативната партия гласоподаваха срещу държавното управление, в това число трима заместител - министри - Ричард Харингтън, Алистър Бърт и Стив Брайън. Последните към този момент подадоха своите оставки от " Даунинг стрийт " 10.

Така министър председателят Тереза Мей ще би трябвало да се бори и с опозиционери в личния си кабинет.

Изменението не прецизира тъкмо кои други възможности ще бъдат препоръчани на депутатите, които би трябвало тази сряда независимо да дефинират дневния ред на Народното събрание, с цел да прегледат разнообразни оферти по отношение на ситуацията към Брекзит.
 Тереза Мей отхвърля вероятността за втори референдум за Брекзит
Тереза Мей отхвърля вероятността за втори референдум за Брекзит

Мей също по този начин отхвърли опцията за договаряне на митнически съюз с Европейски Съюз

В същото време, както към този момент беше обявено от английските медии, измежду разновидностите може да е избор сред осъществяване на втори референдум , анулация на Брекзит, овакантяване на Европейски Съюз без договорка и опазване на участието на страната в Митническия съюз на Европейски Съюз и Единния европейски пазар.

С минимално болшинство от 3 гласа беше отхвърлено предлагането на опозицията да се желае от Брюксел ново удължение на периода за овакантяване, в случай че до 5 април Народното събрание в Лондон към момента не е постигнал единодушие за Брекзита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР