След многобройни жалби и обиколки по институциите заради продължаващото безводие,

...
След многобройни жалби и обиколки по институциите заради продължаващото безводие,
Коментари Харесай

Недоволни жители на с. Ресен на протестно шествие срещу безводието

След многочислени тъжби и обиколки по институциите поради продължаващото безводие, недоволни поданици на село Ресен, област Велико Търново, излязоха на протестно шествие. Повече от 2000 индивида са на режим на водата от 2 години, поради амортизирания тръбопровод, с повече от 60% загуби.
В това село живеят многодетни фамилии, живеят няколко фамилии, които отглеждат деца с увреждания, възрастни хора, живеят инвалиди, живеят хора на легло!
Марина Пашова, уредник, Гражданска самодейност „ Живея чисто в Ресен “

Построяването на 10-километров тръбопровод, който да свърже Ресен с питейния язовир Йовковци, ще реши казуса.

„ Под режим ставаме нощно време, подготвяме се заран, когато пуснат водата, да перем, да чистим да готвим, ние сме на работа с две деца, няма по какъв начин да се оправим толкоз елементарно! “, сподели Катя Николова.

„ Няма да се върнат младите, аз пък да ви кажа! Няма да се върнат без вода…което е най- належащо! “, счита Венета Иванова.

Според локалните, градежът се забавил, поради спрян план за 27 хиляди лв.. Той предвиждал ВиК трасето да минава през археологическия резерват Никополис пъкъл Иструм.
Коя е тази институция, която с цялостното схващане заплаща едни пари, с цел да бъде изработен план през Никополис пъкъл Иструм, т.е. да построиш МОЛ през египетските пирамиди!
Мариета Милкова

„ През една околност, където има археологични находки е просто немислимо да копаят багери, да поставят тръби, да ги зариват и това да е напълно обикновено! Две години изгубено време, две години в бедност! “, споделя Марина Пашова.

В митинга се включиха и поданици на прилежащи села, които също страдат от безводие.

„ От седем години съм в Караисен, там имахме проблем, в този момент нямахме, само че не знам какво ще е през лятото! Тук съм да поддържа жителите на село Ресен! “, отбелязва Андреас Айчбергер.

От община Велико Търново обявиха за Euronews Bulgaria, че стартира предпроектно изследване за градеж на водопровода, за който ще търсят пари от страната или по европейски стратегии.
На митинга обаче отсъстваха техни представители и на ВиК оператора, които да беседват с недоволните.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР