След местните избори събарянето на правителството и отиване на предсрочни

...
След местните избори събарянето на правителството и отиване на предсрочни
Коментари Харесай

Емил Соколов само за ДЕБАТИ: Събаряне на правителството е малко вероятно, ГЕРБ и ДПС имат нужда да се прегрупират

След локалните избори събарянето на държавното управление и отиване на предварителни парламентарни избори е малко евентуален ход, защото ГЕРБ и Движение за права и свободи имат нужда от това да се прегрупират.

Това разяснява в изявление за ДЕБАТИ.БГ политологът доктор Емил Соколов.

„ При всички случаи се приготвят (за предварителни избори, бел. ред.) и тази подготовка е взаимна – взаимно си оказват помощ. Не знам дали се усещат застрашени, само че сигурно са изнервени “, разясни той.

По думите му в двете партии има съществено напрежение след локалния избор.

„ В ГЕРБ напрежението се споделя „ Варна “ и надлежно в този момент паническите дейности по разграничение от Дънката – един локален феодал и освобождението на Славена Тончева от депутатския ѝ пост. А в Движение за права и свободи напрежението се споделя „ Пазарджик “, като там този пробив никой не го очакваше. Това е едно феодално притежание на Движение за права и свободи, което сега обаче към този момент има различен кмет, и то кмет на ПП-ДБ. Това няма по какъв начин да бъде добре признато и тук мисля, че хвръкна главата на господин Мустафа Карадайъ “, разяснява още Соколов.

По думите му това, което ще събори държавното управление, ще е нещо, което ще бъде поискано от Делян Пеевски.

„ В един миг той ще изиска нещо, което няма да може да му бъде обещано и това ще събори държавното управление. Тогава ГЕРБ и Движение за права и свободи се надяват отново да бъдат в добра позиция “, разясни той, като предвижда още „ пренареждане “ в двете партии

„ Движение за права и свободи може би желаят по-висок резултат. Те се надяват на по-висок резултат, с цел да могат в едни предварителни парламентарни избори, тези 430 хиляди гласа, които им трябват, да са им задоволителни за едно независимо държавно управление с ГЕРБ “, добави политологът.

По думите му при ГЕРБ има различен проблем и той е, че поддръжката към тях ерозира, въпреки и постепенно и те губят регионални градове и общини.

„ В техния случай, при едни предварителни избори, това значи и загуба на гласове, тъй като някои общини към този момент няма да са подопечни, няма да са под надзор и тези гласове няма да могат да влязат. А в случай че искаш държавно управление от две партии, тези гласове ти трябват, те са ти жизненоважни. И надлежно в този момент ставаме очевидци на разнообразни маневри, на кадрови смени, само че това ще е дълъг развой. Затова съгласно мен в този момент срутване на държавното управление е малко евентуален ход, тъй като и ГЕРБ, и Движение за права и свободи имат потребност да се прегрупират “, разясни още политологът.

Според него има спад и в поддръжката на ПП-ДБ, които обаче, макар нанесените репутационни вреди от държавното управление, взимат локалната власт в София и Варна, където живее близо 1/3 от популацията на страната.

Цялото изявление четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР